Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi veren Süllü, ihalesi defalarca iptal edilen ve yargı kararlarıyla durdurulan projenin yeniden gündeme getirilmesinin, kabul edilemeyeceğini söyledi. Süllü, “Hükümet, hukuk devleti ilkesini yok sayarak Alpu Ovası’nı katletmenin yeniden peşine düştü” dedi.
 “YARGI KARARLARI YOK SAYILIYOR!”
 Süllü, Elektrik Üretim Anonim Şirketi’ne (EÜAŞ) bağlı Termik Santraller Daire Başkanlığı’nın koordinasyonunda termik santral çalışmalarının yeniden başlaması girişimi, “Duyarlı Eskişehirlilerin yerel yönetimler dayanışmasıyla direnişi ve hukuki mücadele ile kazanılan; Danıştay’ın da onadığı iptal kararına karşın, iktidarın hukukun üstünlüğü ve çevreyi koruma ilkesini hiçe sayan politikalarındaki çelişkileri bir kez daha gözler önüne seriyor” şeklinde konuştu.
“TEHLİKE KAPIDA!”
Termik santral projesinin, sadece tarımsal sit alanı olarak korunması gereken Alpu Ovası için değil,  Eskişehir için olduğu kadar,  tüm gezegen için sürdürülen iklim krizi ile mücadele açısından da tehdit olduğuna dikkat çeken Süllü, “Dünya genelinde kömürden çıkış ve termik santrallerin kapatılması ile Türkiye’nin 2053 yılı net sıfır emisyon hedefi varken,  termik santral girişimleri, hükümetin iklim krizi konusundaki samimiyetini de sorgulatıyor” dedi.
“GELEĞİMİZİ HANGİ GEREKÇELERLE YOK ETMEK İSTİYORSUNUZ?”
 Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar’a yönelttiği soru önergesiyle, EÜAŞ’a bağlı Termik Santraller Daire Başkanlığı’nın koordinasyonunda termik santral için kurulacak Santral Yer Seçim Komisyonunun görev ve amaçlarının neler olduğunu soran Süllü, “2053 yılı net sıfır sera gazı salımı hedefiyle çelişen projede ısrar edilmesinin nedenleri nelerdir?” dedi.
Yargı iptal kararlarına karşın,  binlerce dönüm tarım arazisinin yok edilmesi ile verimli Alpu Ovası’na termik santral kurulumunda nasıl bir kamu yararı olacağının yanıtlanması gerektiğini belirten Süllü,  eşsiz lüle taşı rezervlerinin bulunduğu bölgede kül depolama sahalarının Eskişehir ekonomisine ve kültürel mirasına telafisi mümkün olmayan etkileri hakkında bir çalışma yapılıp yapılmadığını da sordu.
“PROJEDEN DERHAL VAZGEÇİN!”
Hükümete çevreyi, tarımı ve Eskişehir’in geleceğini tehlikeye atacak projeden derhal vazgeçme çağrısında bulunan Süllü, Alpu Ovası’nın korunmasının, sadece Eskişehir’in değil, tüm Türkiye hatta tüm gezegenin geleceği için, hayati önemde olduğunu vurguladı. 

Büyükşehir’den Han Yolunda Yoğun Çalışma Büyükşehir’den Han Yolunda Yoğun Çalışma

Editör: Ayhan Aydıner