SAĞLIK

Ada Konakbay Çibörekevi'ne 'Aşırı Tuz Kullanımını Azaltan İşletme Belgesi'

Eskişehir'de Ada Konakbay Çibörek Evi 'Aşırı Tuz Kullanımını Azaltan İşletme Belgesi'yle ödüllendirildi

Türkiye'nin sağlık alanındaki önemli adımlarından biri olarak öne çıkan aşırı tuz ve şeker Kullanımını azaltan 28 Şubat 2019 da sağlıklı beslenme hareketli hayat işbirliği platformu altında Sağlık Bakanlığı ve Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu ile yapılmış olan protokol kapsamında, Eskişehir Halk Sağlığı Hizmetleri İl Müdürlüğü ve Eskişehir Lokantacılar ve Kasaplar Esnaf Odası işbirliği ile Ada Konakbay Çibörek Evi işletme sahibi Kübra Köken, başarılı uygulamaları ve katkıları nedeniyle Aşırı Tuz Kullanımını Azaltan İşletme Belgesi’ni almaya hak kazandı.

Eskişehir Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Babur Mimtaş ve Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu Genel Başkan Vekili Bahar Bilen, tarafından Sağlıklı beslenmeye ve toplumun genel sağlığının korunmasına katkıda bulunan işletmeleri ödüllendirmeyi amaçlayan bu protokol çerçevesinde Ada Konakbay Çibörek Evi işletme sahibi Kübra Köken'e belge takdim edildi.

Eskişehir Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Babur Mimtaş yapmış olduğu açıklamada; “Aşırı Tuz ve Şeker Kullanımını Azaltan Sağlık Bakanlığı ve Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu Protokolü, toplumun sağlığının korunması ve obezite ve hiper tansiyon gibi hastalıkların oluşumunun önlenmesi amacıyla çok sektörlü bir yaklaşımı benimsemektedir. Protokol kapsamında, işletmeler gönüllü olarak yılda %4 oranında aşırı tuz tüketimini ve %5 oranında aşırı şeker kullanımını azaltmayı taahhüt etmektedir”dedi.

Eskişehir Lokantacılar ve Kasaplar Esnaf Odası Başkanı Bahar Bilen, “Oda olarak daha önceden Federasyonumuz bünyesinde ve İl Sağlık Müdürlüğü ile yapmış olduğumuz eğitim ve bilgilendirme çalışmaları sonuç vermeye başlamıştır. Ada Konakbay Çibörek Evi'nin bu belgeyi almaya hak kazanması, işletmenin sağlık dostu uygulamalara verdiği önemi ve toplum sağlığına yaptığı olumlu katkıyı simgeliyor. İlgili koşulları yerine getiren işletmelere ‘Aşırı Tuz Kullanımını Azaltan İşletme Belgesi’ ve/veya ‘Aşırı Şeker Kullanımını Azaltan İşletme Belgesi’ düzenlenerek teslim edilmektedir. Bu ödül, sadece bir işletmeye verilen bir belge değil; aynı zamanda toplumun sağlıklı beslenme bilincini artırmak ve sektördeki diğer işletmeleri bu önemli çaba için teşvik etmek adına bir örnek teşkil etmektedir. Sağlık için işbirliği protokol kapsamında, Eskişehir Lokantacılar ve Kasaplar Esnaf Odası ve Eskişehir İl Sağlık Müdürlüğü ‘’sağlık dostu işletme’’ çalışmalarımız devam edecektir. Bu protokol kapsamında katkıda bulunan tüm işletmelere duyarlılıklarından dolayı teşekkür ediyor ve Ada Konakbay Çibörek Evi'ne tebriklerimizi sunuyoruz” dedi.