CHP Milletvekili Utku Çakırözer, Muharrem orucunun 10’uncu gününde Eskişehir’de Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı ile Hacı Bektaş Veli Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği’nin düzenlediği Muharrem sofrasında ortak oldu.  Çakırözer ardından Vakıf Başkanı Kamer Ali Durur, Dernek Başkanı Battal Sülük ve yöneticilerle bir araya gelerek talepleri dinledi.

“BARIŞ VE ADALET HAKİM OLSUN”

Tarım Sektörünün Taleplerini Bakana İletti Tarım Sektörünün Taleplerini Bakana İletti

Katıldığı Muharrem sofrasında Muharrem ayının tüm dünyaya barış, huzur ve kardeşlik getirmesini dileyen Çakırözer, “Muharrem Ayı’nın 10. gününde Eskişehir Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı ve Derneğimizin kardeşlik sofrasında lokmalarımızı paylaştık. 10 Muharrem’de zalime, zulme, haksızlığa boyun eğmeyen Hz. Hüseyin, ailesi ve yoldaşlarının şehadet gününde Yas-ı Matem oruçlarının kabul olmasını diliyorum. Dünya kin ve nefretten kurtulsun, sevgi, barış, adalet hâkim olsun” dedi.

“AYRIMCILIK SON BULMALI”

Alevilere yönelik tüm ayrımcılıkların son bulmasını ve Alevi yurttaşların eşit yurttaş olarak tüm hak ve özgürlüklerden yararlanmalarının sağlanması gerektiğini de vurgulayan Çakırözer, “Alevi yurttaşlarımıza yönelik ayrımcılık artık son bulmalı. Cemevlerinin ibadethane statüsü bir an önce yasal zeminde tanınmalı. Alevi yurttaşlarımızın Anayasa ve evrensel sözleşmelerle güvence altına alınan tüm hak ve özgürlüklerden hiçbir engelleme olmadan yararlanmaları sağlanmalı” dedi.

Editör: Ayhan Aydıner