SİYASET

"Çiftçinin cebinden 7,5 milyar lira çaldılar!”

CHP’li Utku Çakırözer, Eskişehir mısır üreticisinin isyanını Meclis’ten duyurdu. Çakırözer; “Çiftçiye ihanetten vazgeçin! Yandaşı değil, Anadolu çiftçisini destekleyin” dedi.

Resmi Gazetede yayınlanan Cumhurbaşkanı kararıyla mısır ithalatında yüzde 130 olan gümrük vergisinin yüzde 5’e düşürülmesine Eskişehir ve Anadolu’nun dört bir yanında çiftçilerin isyanı sürüyor. Eskişehirli mısır üreticilerinin isyanını Meclis kürsüsüne taşıyan CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer iktidara karardan derhal vazgeçmesi çağrısında bulundu. Çakırözer, “Çiftçi düşmanı AKP iktidarı mısır ithalatında vergiyi düşürerek Eskişehir ve tüm Anadolu çiftçisine bir darbe daha vurdu! 1 milyon ton mısır ithalatı kararıyla çiftçinin alın terinin karşılığı tam 7,5 milyar lirasını cebinden çalıyorlar! İktidarı uyarıyoruz! Bu ihanetten derhâl vazgeçin! Rusya'nın, Ukrayna'nın çiftçisini, yandaş aracıyı, tüccarı değil, Anadolu çiftçisini koruyun, kollayın, destekleyin!” dedi.

ÇİFTÇİNİN CEBİNDEN 7,5 MİLYAR LİRA ÇALDIRLAR!

Önceki gün Resmi Gazete’de yayınlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile mısır ithalatında yüzde 130 olan gümrük vergisi yüzde 5’e düşürüldü. Karar ile, Türkiye yılbaşında kadar yüzde 5 vergi ile yurt dışından mısır ithal edecek ve 1 milyon ton mısır ithalatı için 220 milyon dolar yani 7,5 milyar lira ödeyecek! Eskişehir ve Türkiye’nin dört bir yanında mısır üreticileri karara tepki gösterirken, CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer de TBMM’de söz alarak, “Bu ihanetten derhâl vazgeçin! Rusya'nın, Ukrayna'nın çiftçisini, yandaş aracıyı, tüccarı değil, Anadolu çiftçisini koruyun, destekleyin” çağrısında bulundu.

“ANADOLU ÇİFTÇİSİNİ DESTEKLEYİN”

Karar ile Anadolu çiftçisine bir darbe daha vurulduğunu söyleyen Çakırözer, Meclis’te şunları söyledi: “Binlerce mısır üreticisi hasadını yapmış, ürünü satacakken yurt dışından 1 milyon ton mısır ithal kararı aldılar. Karar Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla alındı. Yandaş aracıyı, tüccarı, Rusya-Ukrayna çiftçisini zengin eden bu AKP, eli nasırlı yerli çiftçimizi bile bile batırmakta. Bu kararla, çiftçinin alın terinin karşılığı tam 7,5 milyar lirasını cebinden çalıyorlar. Kendi çiftçisine böyle düşmanlık yapan bu zihniyete yazıklar olsun. İktidarı uyarıyoruz! Bu ihanetten derhâl vazgeçin! Rusya'nın, Ukrayna'nın çiftçisini, yandaş aracıyı, tüccarı değil, özbeöz yerli Anadolu çiftçisini koruyun, kollayın, destekleyin.