Enstitünün Gelişimsel Araştırma Birimi, özellikle detaylı analiz yazılımlarıyla dikkat çekti. Anadolu Üniversitesi Engelliler Araştırma Enstitüsü Müdür Yardımcısı Dr. Öğr.Üyesi Erkan Kurnaz, bu yazılımlar aracılığıyla enstitünün ailelere, eğitimcilere ve özel gereksinimli bireylere sunduğu hizmetleri detaylı bir şekilde açıkladı. Kurnaz verdiği bilgilerde şunları söyledi: “Enstitüde kullanılan bu yazılımlar, özel gereksinimli bireylerin gelişimlerini izlemek ve analiz etmek amacıyla tasarlanmış olup, bireylerin eğitim süreçlerini daha verimli hale getiren çözümler sunuyor. Ayrıca, araştırma birimi, disiplinler arası çalışmaların tasarlanması ve yürütülmesi için çeşitli alternatifler sağlıyor.”

Dr. Öğr. Üyesi Kurnaz: “Türkiye’de bu alanda önemli bir boşluğu dolduruyoruz”

Enstitü’nün, Türkiye’deki özel eğitim gereksinimi olan bireyler, aileleri ve bu bireylere hizmet sunanlar açısından önemli bir fark yarattığını ifade eden Dr. Öğr. Üyesi Erkan Kurnaz ayrıca şunları söyledi: “Bu hizmetler özellikle ailelere rehberlik sağlıyor, öğretmenlerin ise eğitim süreçlerini daha etkin yönetmelerine yardımcı oluyor. Türkiye’de bu alanda önemli bir boşluğu dolduruyoruz ve hem özel eğitim gereksinimi olan bireylere hem ailelerine hem de uygulamacılara anlamlı katkılar sağlıyoruz.” Dr. Öğr. Üyesi Kurnaz, ziyarete ilişkin yaptığı değerlendirmede ise, "Bu tür uluslararası işbirlikleri, bilimsel gelişimi hızlandırmak ve Anadolu Üniversitesi’nin farklı bilim alanlarında uluslararası tanınırlığını artırmak açısından büyük bir önem taşıyor. Çinli meslektaşlarımızla, özel gereksinimli bireylere yönelik gelişimsel destek araştırmalarını ve ailelere sunduğumuz hizmetleri paylaşmak ve karşılıklı projelerde yer almak bizim için büyük bir fırsat" dedi.

Demek ki Eskişehir İl Milli Eğitim’i Servisçiler Yönetiyormuş(!) Demek ki Eskişehir İl Milli Eğitim’i Servisçiler Yönetiyormuş(!)

Ziyaret sırasında, Çinli profesörler, enstitüde sunulan uygulama ve araştırma imkanları karşısında hayranlıklarını dile getirdiler. Özellikle, Gelişimsel Araştırma Birimi'nde kullanılan ileri teknolojiler ve sunulan hizmetlerin kapsamı, misafirler tarafından büyük takdir topladı. Ziyaretin sonunda, Çinli akademisyenler Türk meslektaşlarını Nanjing Normal Üniversitesi'ne davet ederek, karşılıklı öğretim üyesi değişimi ve ortak araştırma projeleri üzerinde i şbirliği yapma tekliflerini sundular. Ziyaret, enstitüdeki araştırmacıların katılımıyla gerçekleştirilen sunumlar ve çalışma gezisi ile son buldu. Taraflar, gelecekte daha kapsamlı projelerde bir araya gelme konusunda görüş birliğine vardılar.

Editör: Ayhan Aydıner