KÜLTÜR SANAT

Düşündüren Sergi Sanatseverlerle Buluştu

Özgür Uğuz’un “plan B: versiyon 1.0” adlı özgün baskı resim sergisi düzenlenen görkemli açılışla sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Birbirinden özel sergilere ev sahipliği yapan Büyükşehir Belediyesi, Eskişehir’in kültür ve sanat hayatını zenginleştirmeyi sürdürüyor.  Özgür Uğuz’un özgün eserleriyle sanatseverleri, hem kendini hem de çevresindeki dünyayı yeniden düşünmeye davet ettiği “plan B: versiyon 1.0” adlı baskı resim sergisi gerçekleştirilen açılışla sanatseverlerle buluştu. Tarihi Odunpazarı Bölgesinde bulunan Büyükşehir Belediyesi Kent Müzeleri Kompleksi Sergi Salonu’ndaki açılış törenine Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Nihat Çuhadar, sanatçılar, öğrenciler, davetliler ve çok sayıda sanatsever katıldı.
Burada konuşan Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Nihat Çuhadar, “Bugün Özgür Uğuz’un yaratıcı dünyasından bize sunduğu çok özel bir seçki ile bir aradayız. Bu özel sergi aynı zamanda yaşamımızda çoğu kez unuttuğumuz alternatif seçenekleri, yeni yolları ve belki de her zaman bir ‘B planı’ olması gerektiğini de hatırlatıyor. Bildiğiniz üzere Eskişehir Büyükşehir Belediyesi olarak birbirinden özel sergilere ev sahipliği yapmanın onurunu yaşıyoruz. Her zaman dile getiriyoruz. Eskişehir, sanat ve sanatçı dostu bir kent olarak bundan önce olduğu gibi bundan sonra da sana olan desteğini ve ilgisini artırarak sürdürecektir. Bu anlamda tüm sanatseverleri bu özel sergiyi görmeye davet ediyorum” dedi. 
Yapılan açılış sonrası protokol üyeleri ve davetliler eserleri yakından incelediler.