Eğitim İş Hukuk Sekreteri Ebru Sungar, bu hukuksuzluğa karşı daha önce itiraz dilekçesi verdiklerini belirterek; “Üyemiz Yalçın Fazıl Eker’in Tepebaşı Nafiye-Hüseyin Küçükoğlu Halk Eğitim Merkezi’ne müdür olmaması için birileri tiyatro çevirdi. ‘Kul hakkı yemeyi’ alışkanlık haline getirenlerden yargıda hesap soracağız” dedi.

7 OKULA YENİ MÜDÜR

Daha önceden okul yöneticiliği yapmış olanlar için yeniden görevlendirme sonuçları belli oldu. Son gün okul müdürlüğünden istifa eden Kerim Erzincanlı Tepebaşı Nafiye-Hüseyin Küçükoğlu Halk Eğitim Merkezi’ne müdür oldu. Eski Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürü Kenan Yüksel, Muhmudiye Anadolu İmam Hatip Lisesi’ne, Hüseyin Kılıç Plevne Özel İdare Ortaokulu’na, Hasan Naci Özcan Şehit Muhammed Fatih Safitürk İmam Hatip Ortaokulu’na, Dürdane Nezhet Sabiha Fahrettin Demir Anaokulu’na, Muzaffer Görgülü Elbruz Bilge Özel Eğitim Uygulama Okulu II. Kademe’ye, Şenol Çolak Cemalettin Sarar Ortaokulu’na müdür olarak atandılar. Eskişehir’deki okullara 20 müdür yardımcısı da atandı.

“KUL HAKKI YEMEYİ ALIŞKANLIK HALİNE GETİRDİLER”

Daha önce de yazdığım gibi bazı eğitimciler Kerim Erzincanlı’nın Tepebaşı Nafiye-Hüseyin Küçükoğlu Halk Eğitim Merkezi’ne atanmasının hukuka aykırı olduğunu söylemişti.  Eğitimciler konuyla ilgili şunları söylemişti; “Kerim Erzincanlı yönetmeliğin 37. Maddesinde açık hüküm varken müdürlük başvurusunda bulunmuştur. İl Değerlendirme Komisyonu Yönetmeliğin 37. Maddesini yanlış yorumlayarak Kerim Erzincanlı’nın başvurusunu kabul etmiştir.  Konuyla ilgili olarak itirazda bulunulmadığı takdirde mevcut adaylar arasında puanı daha yüksek olduğu için Kerim Erzincanlı Tepebaşı Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğüne atanmış olacaktır. Ancak Yönetmeliğin hükmü açıktır. 4 yıllık görev süreleri dolmadan herhangi bir nedenle istekleri üzerine ayrılanlar, ayrıldıkları tarihten itibaren yazılı sınav başvuru tarihinin son günü itibarıyla aradan bir yıl geçmeden yönetici olarak görevlendirilmek üzere başvuruda bulunamaz. Kerim Erzincanlı mevcut Yunus Emre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesindeki 4 yıllık görev süresi 12 Temmuz 2024 günü sona erdiği halde daha önceden 3 Temmuz 2024 günü görevinden istifa ederek ayrıldığından başvurusunun alınmaması ve Değerlendirme Komisyonu tarafından reddedilmesi gerekirdi. Komisyonun yaptığı bu işlem yönetmeliğe ve hukuka aykırıdır. Eğitim işkolunda faaliyet gösteren sendikalar bu hukuksuzluğu yargıya taşımalıdır. Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürü Sinan Aydın, Kerim Erzincanlı’nın hukuksuz şekilde tercih yapmasına izin vermemelidir.” Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürü Sinan Aydın, tüm bu iddialara rağmen Kerim Erzincanlı’nın tercih yapmasına göz yumdu. Eğitim İş Hukuk Sekreteri Ebru Sungar, bu hukuksuzluğa karşı daha önce itiraz dilekçesi verdiklerini belirterek; “Üyemiz Yalçın Fazıl Eker’in Tepebaşı Nafiye-Hüseyin Küçükoğlu Halk Eğitim Merkezi’ne müdür olmaması için birileri tiyatro çevirdi. ‘Kul hakkı yemeyi’ alışkanlık haline getirenlerden yargıda hesap soracağız” dedi.

375 GÜN ADLİ PARA CEZASI ALMIŞTI

Yaklaşık 6 ay önce Eskişehir 9. Asliye Ceza Mahkemesi Yunus Emre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Kerim Erzincanlı'nın, Öğretmenler Kurulu Toplantısında meslektaşlarına hakaret ettiği gerekçesiyle 375 gün adli para cezasıyla cezalandırılmasına karar vermişti. Astlarıyla hep iletişim problemi yaşayan Erzincanlı’nın insan faktörünün çok daha önemli olduğu Tepebaşı Nafiye-Hüseyin Küçükoğlu Halk Eğitimi Merkezi’ndeki performansı nasıl olacak?