Emekliler Çakırözer’e, “Bizler ne için yaşıyoruz? Onurlu, huzurlu olmak için yaşıyoruz. 12 bin 500 lira ile onurlu, huzurlu olmak mümkün değildir. O yüzden biz bu yılı emekli yılı değil, ızdırap yılı olarak kabul ediyoruz! İnsan onuruna yaşam istiyoruz” dedi. Çakırözer Ekim ayında açılacak Meclis’in yeni yasama döneminde önceliklerinin emeklilerin, dar gelirlilerin derdine çare bulmak olacağını söyleyerek, “2024 yılı emekli yılı ilan edildi ama emeklilerimiz yokluğa, yoksulluğa mahkum edildi. Emekliler yılı deyip, emekliye en büyük darbeyi vuran bir iktidar ile karşı karşıyayız. Meclis açıldığında Cumhuriyet Halk Partisi olarak bizim öncelikli gündemlerimizden biri emeklilerimiz, emeklilerimize yaşatılan yoksulluğu bitirmek olacak. Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel’in söylediği gibi emekli maaşlarının en az asgari ücrete çıkarılması ve bu ülkeye yıllarca hizmet veren emeklilerimizin huzur ve refahı için mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

CHP’Lİ VEKİL EMEKLİLERİ DİNLEDİ

Türkiye Büyük Millet Meclis’i (TBMM) Ekim ayında yeni yasama dönemine başlayacak. CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer Meclis’in yeni yasama dönemi öncesi Eskişehir’de sivil toplum örgütlerini ziyaret ederek talep ve beklentileri dinliyor. Çakırözer Türkiye Emekliler Derneği Eskişehir Şube Başkanı Muhsin Dilbaz ile DİSK Emekli Sen Şube Başkanı Hatice Kılıç ve yönetimlerini ziyaret ederek Eskişehir’de emeklilerin Meclis’ten talep ve beklentilerini dinledi.

DİLBAZ: “EMEKLİLERİN ÇARESİ SEÇİM VAATLERİNDE”

Türkiye Emekliler Derneği Şube Başkanı Muhsin Dilbaz 22 yıldır iktidarda olanların emekliler adına olumlu bir şey yapmadıklarını söyleyerek, “22 yıldır hükümet iktidarda olmasına rağmen emekli adına olumlu hiçbir şey yapılmamıştır. En son yapılan şey 12 bin 500 lira gibi çok cüzi maaş artışı, bunu da herkese yapmadılar. Peki, diğer emeklilerimiz ne olacak? Her geçen yıl emeklilerimizi enflasyona ezdiriyorlar. Emeklilerimize çare olarak yapılacak şey erken seçimin yapılması ve daha verimli çözümlerin üretilmesi. Çünkü seçim zamanları siyasiler ancak birtakım vaatlerde bulunuyor. Emeklinin çaresi seçim vaatlerinde. SGK yasası mutlaka değişmeli. O yasa yapılırken de emekli, işçiler, memurlar o masada olmalı” dedi.

KILIÇ: “İNSAN ONURUNA YARAŞIR YAŞAM İSTİYORUZ”

AK Partili Vural: Tek yaptıkları Odunpazarı’nı daha fazla borçlandırmak AK Partili Vural: Tek yaptıkları Odunpazarı’nı daha fazla borçlandırmak

Artan enflasyon ve gelir adaletsizliği nedeniyle emeklilerin insanca yaşam hakkı istediğini belirten DİSK Emekli-Sen Şube Başkanı Hatice Kılıç ise, “Gelir dağılımındaki adaletsizlik Cumhuriyet tarihinin en kötü seviyesine ulaşmış durumda. Türkiye dünyanın en yüksek enflasyon oranlarından birine sahip ve alım gücü her gün daha da düşüyor. Milyonlarca insan hayatta kalma mücadelesi veriyor. Emeklilerin durumu daha da vahim. Emeklilik bir son değil, yeni bir başlangıçtır. Emekliler, milletin gün görmüşü, toplumsal hafızanın temel taşı, sosyal yapının omurgasıdır. Bizlere layık görülen bu yaşam hakkını kabul etmiyoruz. İnsan onuruna yaraşır bir yaşam istiyoruz” dedi.

ÇAKIRÖZER: “MECLİS’İN ÖNCELİĞİ EMEKLİNİN YOKSULLUĞUNU BİTİRMEK OLMALI”

Ziyaretlerinde konuşan CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Meclis yeni yasama döneminde öncelikli gündemlerinden birinin emeklilerin, dar gelirlilerin yaşadığı sorunlara çare bulmak olacağını dile getirerek, şunları söyledi:

“TBMM 1 Ekim’de çalışmalarına yeniden başlayacak. TBMM’nin birinci önceliği milyonların içinde bulunduğu yoksulluğu, pahalılığı bitirmek olmalı. TBMM'nin önceliği emekliler, emekçiler, dar gelirliler, memurlar, çiftçiler, esnaf, 85 milyon olmalı.  12 bin 500 lira maaşa mahkum edilmiş emeklilerimiz olmalı. On yıllarca bu devlete hizmet vermiş emeklilerimizin hayatının geri kalanını refah içinde geçirme hakkı iktidar tarafından gasp edildi. Meclis açıldığında Cumhuriyet Halk Partisi olarak bizim öncelikli gündemlerimizden biri emeklilerimiz, emeklilerimizin talepleri olacaktır. Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel’in söylediği gibi emekli maaşlarının en az asgari ücrete çıkarılması olacak. Türkiye büyüyor deniliyor ama bu büyümeden emekli, emekçi hakkını alamıyor.”

“EMEKLİ YILI EMEKLİYE REFAH GETİRMEDİ”

2024 yılının emekli yılı ilan edildiğini ama emeklilerin yokluğa, yoksulluğa mahkum edildiğini söyleyen Çakırözer, “2024 yılında 9 ayı geride bıraktık. Bu yılı emekliler yılı ilan ettiler. Ama emeklilerimiz yokluğa, yoksulluğa mahkum edildi. Emekliye refah getirmediler. Emekliler yılı deyip, emekliye en büyük darbeyi vuran bir iktidar ile karşı karşıyayız. Meclis açıldığında emekliyi yok sayan, emekliyi yoksulluğa mahkum eden anlayışa karşı mücadelemizi vereceğiz. Meclis’te hem Eskişehir’deki on binlerce, hem de Türkiye’deki milyonlarca emeklimizin sesi olmaya devam edeceğiz” dedi.

Editör: Ayhan Aydıner