Adili Sadık Bahçe Seminer Salonunda gerçekleştirilen konferanta konuk konuşmacı olarak Pamukkale Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nurten Çekal yer aldı. Konferansa Eskişehir Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Osman Güldemir, öğretim üyeleri ve öğrenciler de katılım gösterdi. Pamukkale Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nurten Çekal konferansta geleneksel Türk et ürünleri, tarhana kökenleri, lokum ve yoğurtun ortaya çıkış serüvenleri hakkındaki sunumuyla katılımcıları bilgilendirdi. Çekal: “Sucuk, baharatlı kıymadan oluşan etin bağırsağa doldurulup kurutulmasıyla hazırlanmaktadır. Pastırmanın da, Dîvânu Lugâti’t Türk ve Selçuklu kaynaklarında geçen "Yazok et" olarak bilinmektedir. Tarhananın tarihi, Orta Asya'ya kadar uzanmaktadır. Lokum, kaynaklara göre 15. yüzyıldan beri Anadolu'da yapılmaktadır. Yoğurdun ilk olarak kimler tarafından ve nasıl üretildiği üzerine kesin bir bilgi bulunmamaktadır.” dedi. Seminerin ardından soru-cevap bölümü gerçekleştirildi ve Anadolu Üniversitesi Eskişehir Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Osman Güldemir tarafından Prof. Dr. Nurten Çekal’a teşekkür plaketi takdim edildi.