Eskişehir Gençlik Spor’da Başarıya Ceza

Eskişehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nde Atıcılık ve Havalı Tabanca Antrenörü olarak; başarılı ve liyakat sahibi Veli Can Calhan, 17 Ekim’de yapılan Türkiye Atıcılık Federasyonu Seçiminde İl Müdürünün değil de diğer aday Salih Yıldız’ın ekibinde olduğu için görevinden alındı. Yapılan haksızlıkla Eskişehir Gençlik Spor İl Müdürlüğünde ne ‘Başarıya Ceza’ verildi.

Gençlik Spor İl Müdürleri Herhangi bir spor kulübüne üye olamazlar. Oldukları takdirde tarafsızlıklarını kaybederler.

İL MÜDÜRÜ KULÜP DELEGESİ OLUR MU?

Eskişehir Gençlik Spor İl Müdürü Osman Ercan ne yazık ki bu tarafsızlığını kaybetti. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Kulübü adına kendini delege olarak yazdırarak;  Ankara'da 17 Ekim 2024 Tarihinde yapılan Atıcılık Federasyonu seçiminde oy kullandı. (İl müdürleri bakanlık tarafından zaten bakanlık delegesi olarak yazılırlar. Sayın Ercan Bakanlık delegesi olarak görev alamadığı için kulüp delegesi oyu attı. Türkiye de kulüp adına bunu yapan ikinci bir Müdür var mıdır? Bakanlık  ve Kulüpler Delege listeleri yazımın sonunda yer alıyor.) Sayın Ercan’ın Genel Müdür Yardımcılığından emekli olan Murat Kocakaya için bu kadar uğraş vermesinin sebebi nedir? Ercan, yapılan seçim sonrasında başkanlığı kazanan Murat Kocakaya’nın Eskişehir'deki kulüplerden aday olabilmesi için imza toplama için çalışma yapmasıyla  bir il müdürü vasfını bir kenara bıraktığı iddia ediliyor.  Etik olmayan bu çalışması nedeniyle hakkında soruşturma açılması gerektiği spor kulislerinde yüksek sesle seslendiriliyor.

TESİSLERE GİRİŞİ YASAKLANDI

Eskişehir’de Havalı Silahlar Atıcılık deninde akla Veli Can Çalhan ve eşi Mübeccel Çalhan gelir. 2010 yılından bugüne binlerce sporcu yetiştirip,  büyük şampiyonluklara imza attılar.   

Peki Veli Can Çalhan kimdir?

-Milli Takım Antrenörü

-Ordu Milli Takım Sporcu

-Ordu Milli Takım Antrenörü

-4. Kademe Antrenör

-Silah Uzmanı

-Eski Ordu Mensubu Emekli Astsubay.

Halen sorumlusu olduğu eğitimleri devam eden 21 i lisanslı 60 in üzerinde sporcu var
Başarıları 
23 rekor 
81 kupa 
200 un üzerinde ferdi madalya 
6 milli sporcu (24 kez milli takıma girdiler)
Bir olimpik sporcu (TOHM )

Eskişehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nde Atıcılık ve Havalı Tabanca Antrenörü olarak; başarılı ve liyakat sahibi Veli Can Calhan, 17 Ekim’de yapılan Türkiye Atıcılık Federasyonu Seçiminde İl Müdürünün değil de diğer aday Salih Yıldız’ın ekibinde olduğu için görevinden alındı. Eskişehir Gençlik Spor İl Müdürü Osman Ercan Veli Hoca’ya Murat Kocakaya’ya destek vermesini istemiş. Veli Can Calhan onu dinlemeyerek, söz verdiği Salih Yıldız’ın ekibinden çıkmadı. Ercan’da seçim sonrasında başarılı antrenörün işine son verdi. Seçimden sonra Calhan bir şube müdürü tarafından aranıp, işini son verildiği ve tesislere girmesinin yasaklandığı söylenmiş. Gece gündüz demeden çalış, milli sporcular yetiştir. Gençlik Spor İl Müdürüne yaranmak için onun desteklediği adaya oy vermedi diye işine son verilsin. Eskişehir Gençlik Spor İl Müdürlüğünde ne yazık ki ‘Başarıya Ceza’ verildi.

ESKİŞEHİRLİ SPORCULARI CEZALANDIRDILAR

Veli Can Calhan’ın öğrencileri ve velileri yaşanan bu haksızlığa tepkili. Veli Hoca’nın görevine iade edilmesini istiyorlar. Beni arayan veliler; “Yusuf Dikeç ile tüm dünyada popüler olan böylesi bir branşı Eskişehir’de çok güzel bir yere getir. Sonra böyle bir kötü muamele gör. Gençlik ve Spor İl Müdürü seçim uğruna Eskişehir’in sporcularını ve hocalarını nasıl harcayabilir?  Gençlik Spor İl Müdürümüze sormak istiyoruz. Seçimi kazandınız. Destek verdiğiniz başkan göreve geldi.  Daha ne istiyorsunuz? Devlette intikam olur mu?  Veli Hoca’yı görevden alarak Eskişehir Atıcılık sporcularına ceza verdiğinizin farkında mısınız?” diye isyan etti.

BU HAKSIZLIKTAN VEKİLLERİN HABERİ VAR MI?

AK Parti İl Başkanı Gürhan Albayrak ve AK Parti Milletvekilleri, federasyon seçimlerinde sırf karşı adayı desteklediği için Eskişehir’de şampiyonlar yetiştiren antrenöre yapılan bu büyük haksızlıktan haberleri var mı? Eskişehirli olmayan İl Müdürü yarın çekip gider. Olan Eskişehir’in çocuklarına olur. Sayın vekillere soruyorum; “Eskişehir’in sporçu çocukları ve spor adamları sahipsiz mi?”

BAKANLIK TARAFINDAN DELEGE OLARAK GÖREVLENDİRİLEN İL MÜDÜRLERİ (OSMAN ERCAN'IN İSMİ YOK)

TARAF OLDUĞU VE ETİK OLMAYAN KULÜP ÜYESİ DELEGE LİSTESİNDE İL MÜDÜRÜ  OSMAN ERCAN  YER ALIYOR