Tepebaşı Belediyesi ve Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi iş birliğiyle ATAP A.Ş yürütücülüğünde hayata geçirilen ATAP Girişimcilik Ofisi çalışmalarını sürdürüyor.
ATAP Go tarafından düzenlenecek Girişim Atölyesi yarışması için başvurular başladı. Başvurular 2 Mayıs Cuma gününe kadar devam edecek. Yarışmaya takım halinde başvuru yapılacağı gibi bireysel başvurular da kabul edilecek. Bireysel başvuru yapanlardan ise takım oluşturulması istenecek. Takımların oluşturulması sonrasında 3 gün boyunca yoğun bir eğitim programı düzenlenecek. Eğitimler 14-15 ve 16 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek.
Girişim Atölyesi Nedir?
ATAP Go Girişim Atölyesi, girişimcilik dünyasına adım atmak isteyen öğrenci ve yeni mezunlara, yaratıcı fikirlerini geliştirme ve iş modeli haline dönüştürme fırsatı sunan, üç gün süren yoğun ve interaktif bir programdır. Büyük oranda üniversite 3. ve 4. sınıf öğrencileri ile gerçekleştirilen ancak örgün öğretim gören lisans ve lisansüstü tüm öğrencilere açık olan Girişim Atölyesi’nde öğrencilerin iş fikirlerinin olgunlaşmasını ve hayata geçirilmesini destekleyen bir atölye çalışmasıdır.
Kimler Katılabilir?
Yarışmaya, Teknoloji veya yenilik tabanlı iş fikri sahipleri, lisans ve lisansüstü öğrenciler, girişimcilik ekosistemine katılmak isteyen bireyler ve Eskişehir'de yer alan üniversitelerde örgün öğretim gören öğrenciler başvuru yapabiliyor.
Yoğun eğitim programı düzenlenecek
ATAP Go Girişim Atölyesi’nde katılımcılara 3 gün süre ile verilecek eğitimler arasında, “Girişimcilik eğitimi, iş modeli kanvası eğitimi, girişimcilikte fikri haklar ve teknoloji olgunluk seviyesi, pazar ve rakip analizi eğitimi ve sunum eğitimi” yer alıyor. Eğitimler ile teorik bilgi sahibi olan girişimcilere, uygulamalı iş modeli kanvas çalışması, takım çalışması gibi başlıca temel uygulamalı başlıklar da aktarılacak.
Bu eğitimlere ek olarak programın ikinci gününde Ar-Ge Merkezi üst düzey uzmanları, akademisyen ve Teknopark uzmanları tarafından yarım gün süre ile mentorluk desteği sağlanacak.
Kazananları Jüri Değerlendirme Komisyonu belirleyecek
Programın son gününde girişimci adaylarının geliştirdikleri iş fikirleri oluşturulan bir Jüri Değerlendirme Komisyonu tarafından değerlendirilecek. Değerlendirme Komisyonu Ar-Ge Merkezi yöneticileri ve yardımcıları, ETO ve ESO küme yöneticileri, akademisyen ve Teknopark yöneticisi ve yönetim kurulundan oluşacak. Girişimci adayları 5 dakika sunum ve 5 dakika soru-cevap olarak iş fikirlerini jüriye sunacak. Değerlendirme Komisyonu tarafından problem, çözüm, yenilikçi yönü, teknoloji düzeyi, olgunluk seviyesi, ticarileşme potansiyeli ve uygulanabilirliği gibi kriterlerden geçerek en yüksek puanı alan ilk 3 girişimciye belirli ödül ve destekler verilecek. Jüri değerlendirmesi sonucunda birinci yakıma 40 bin TL, ikinci takıma 25 bin TL ve üçüncü takıma 15 bin TL para ödülü verilecek.
Öğrenciler girişimci pazarlarına yönlendirilecek
Program sonunda, inovatif iş fikirlerinin olgunlaşması beklenen öğrencilerin mezun olduklarında girişimcilik desteklerine başvuru yapabilmeleri için gerekli olan alt yapıyı oluşturması hedefleniyor. Programda başarı gösteren ve TÜBİTAK program şartlarını sağlayan girişimciler ATAP uzmanları tarafından TÜBİTAK 1812 Programı’na veya proje pazarlarına yönlendirilecek.
Yarışmaya başvurmak isteyenler görselde yer alan QR kodu okutarak veya https://tinyurl.com/atapgoyarisma linkine tıklayarak başvuru formuna ulaşabiliyor.