Öğrencilerle Yeşil Ulaşımın Yolculuğu Öğrencilerle Yeşil Ulaşımın Yolculuğu

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, kentte faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile bir araya gelmeye devam ediyor.
Bu kapsamda Başkan Ataç, Eskişehir Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Av. Gülçin Yapıcı, Eskişehir Besleme Grubu Gönüllüleri ve 5199’u Yaşat Platformu temsilcileri ile bir araya geldi. Ziyarette sokak hayvanları ile ilgili düzenlemeler içeren, kamuoyunda tepkilere neden olan ve yasalaşan 17 maddelik "Hayvanları Koruma Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun"a ilişkin görüş alışverişinde bulunuldu. Ziyarette ayrıca hayvanlar için kısırlaştırma ve sahiplendirme için teşvik çalışması yapılması konuşuldu.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Ataç, “Aynı dünyayı paylaştığımız hayvanlar da insanlar gibi yaşam hakkına sahiptir. Tepebaşı Belediyesi olarak sokak hayvanları konusunda uzun zamandır bütçemizin ve olanaklarımızın üzerinde işlere imza atmış olmaktan büyük gurur duymakla birlikte söz konusu yasadan dolayı endişeliyiz. Hep birlikte sokaktaki canlar için atabileceğimiz çok adım var. Tepebaşı Belediyesi Doğal Yaşam Merkezimizde açıldığı günden bugüne 13 bin 289 sokak hayvanını sahiplendirilirken 22 bin 898 sokak hayvanı kısırlaştırıldı ve 36 bin 589 sokak hayvanının da tedavisi yapıldı Biz 2009 yılından bu yana ‘kısırlaştır, aşılat yerinde yaşat’ politikasıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

Editör: Ayhan Aydıner