Orgeneral Halil Sözer Ortaokulu Dibe Gidiyor Milli Eğitim'i Yönetenler Seyrediyor Orgeneral Halil Sözer Ortaokulu Dibe Gidiyor Milli Eğitim'i Yönetenler Seyrediyor


Anadolu Üniversitesi’nin içerisinde bulunan ve yaklaşık 17 yıldır kullanıma kapalı olan Japon Bahçesi, öğrencilerin kullanımı için açıldı. Bahçenin açılmasından önce Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal, öğrenciler ve öğretim üyelerinin önünde konuşma gerçekleştirdi. Rektör Erdal, kampüsün her alanında olduğu gibi Japon Bahçesi’nin de üniversite olarak en verimli şekilde kullanılacağını belirtti.


“Kampüsümüzün her köşesi bizim için özel güzel ve keyifli ”
Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal, üniversitenin sadece Türkiye’de değil tüm dünyada da örnek gösterilen kampüslerden birisine sahip olduğunu belirtirken, “Biz de kampüsümüzle gurur duyuyoruz ve her noktasını etkin ve verimli bir şekilde kullanmak istiyoruz. Çok fazla verimli kullanamadığımız alanlardan bir tanesi birazdan açılışını yapacağımız Japon Bahçe’mizdi. Şu ana kadar birtakım nedenlerle bahçemi çok verimli kullanamamıştık. Ama böylesine güzel bir kampüs ve şehrin ortasında böylesine güzel bir doğa varken bunun maksimum faydasını çıkarmamız gerektiği düşüncesiyle bakım ve onarımdan geçirerek şu anda sizlerin ziyaretine, sizlerin keyifli bir şekilde vakit geçirmesi için düzenlemesini yapmış olduk. O yüzden de kampüsümüzün her köşesi bizim için özel, güzel ve keyifli. Bu keyifli noktalar arasına Japon Bahçe’mizi de katacağız .Bu vesileyle, bahçenin hazırlanmasında gözden geçirilmesinde, revizyonunda yoğun bir şekilde emek gösteren Yapı İşleri Daire Başkanları’mız, genel sekreterimiz Sağlık Spor Kültür Daire Başkanları’mız, Park Bahçeler Müdürlüğü’müz, Kurumsal İletişim Koordinatörleri’mize çok teşekkür ediyorum. Tüm çalışanlarımıza ve yine bunu bir şenlik havasına dönüştüren Anadolu Genç Tema Kulübü’müze sevgili Yusuf’un nezdinde bütün kulüp üyelerimize ve yine bize destek verecek başta Gastronomi Kulübü olmak üzere diğer kulüplerimize çok teşekkür ediyoruz. Bahçemizin hepimize keyifli vakit geçireceğimiz güzel bir mekan olması dileğiyle hayırlı uğurlu olsun diyorum” ifadelerine yer verdi.
Konuşmanın ardından Anadolu Genç Tema Kulübü Yönetim Kurulu Üyeleri’nin hediyelerini kabul eden Rektör Erdal, öğrenciler ile birlikte Japon Bahçesi’nin kurdelesini kesti. Kurdeleler kesildikten sonra Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal, öğrenciler eşliğinde bahçeyi gezdi ve bahçe içerisinde bulunan öğrencilerle sohbet edip, yiyecek stantlarını ziyaret etti.

Editör: Ayhan Aydıner