Çakırözer, tüm Eskişehirlileri hem imza kampanyasına destek olmaya hem de 15 Ağustos’ta bölgede yapılacak halkı bilgilendirme toplantısına davet etti. Çakırözer, “Bu topraklar Anadolu’yu, Türkiye’yi besliyor. Eskişehirlilere çağrıda bulunuyoruz. Gelin bir imza verin, topraklarımızın zehirlenmesine, doğamızın yok edilmesine hayır diyelim. Gelin bir imza verin verimli topraklarımızı koruyalım, Mihalgazi Alpagut’un, Tepebaşı Atalan’ın, Sarıcakaya’nın, Eskişehir’in yok olmasına izin vermeyelim” dedi. Çakırözer 15 Ağustos’ta yapılacak olan halkı bilgilendirme toplantısı için de çağrıda bulunarak, “Halkı bilgilendirme toplantısına tüm Eskişehirliler gelsin. Gelsin ve anlatsın ki biz havamızın, toprağımızın, suyumuzun zehirlenmesini istemiyoruz! Mihalgazi’nin, Sarıcakaya’nın, Tepebaşı’nın yeni bir İliç olmasına karşıyız, buna izin vermeyeceğiz. Gelin bir imza verin, gelin halkı bilgilendirme toplantısına katılın ve Alpagut-Atalan yok olmasın. Eskişehir’imize hep birlikte sahip çıkalım” dedi.

KAMPANYAYA DESTEK VERDİ, ÇAĞRIDA BULUNDU

Eskişehir Şehircilik ve Belediyecilikte Örnek Bir Kent Eskişehir Şehircilik ve Belediyecilikte Örnek Bir Kent

Alpagut- Atalan’da Madene Hayır Platformu bileşenleri, Cengiz Holding’e bağlı Eti Bakır A.Ş.’nin Mihalgazi’nin Alpagut ve Tepebaşı’nın Atalan mahallelerini kapsayan bölgede açmak istediği siyanürlü altın-gümüş madeni ocağına karşı imza kampanyası başlattı. Eskişehirliler topraklarına, havasına, doğasına sahip çıkmak için imza kampanyasına akın ederken, CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer’de stantları ziyaret ederek kampanyaya destek verdi.

“SONUNA KADAR DİRENECEĞİZ”

Tüm Eskişehirlileri madene karşı imza kampanyasına destek olmaya davet eden Çakırözer, şirketin yarın yapacağı halkı bilgilendirme toplantısı için de çağrıda bulundu. “Eskişehir’imizin en verimli toprakları tehlike altında” diyen Çakırözer yaptığı çağrıda şunları söyledi: “Mihalgazi Alpagut ve Tepebaşı Atalan ile Sarıcakaya bölgelerimizde Cengiz Holding altın-gümüş madeni aramak için gelmek istiyor. Ama Eskişehirliler, Mihalgazililer, Tepebaşılılar buna karşı direniyoruz. Eskişehirliler günlerdir akın akın imza kampanyasına gelerek imzalarını veriyorlar. Temiz havamız, suyumuz, verimli topraklarımız yok olmasın diye imza veriyorlar. Binlerce imza oldu. Bizler Eskişehir yeni bir İliç olmasın, temiz havamız, suyumuz, verimli topraklarımız yok edilmesin diye buna karşı direneceğiz.”

“ESKİŞEHİR’DEN ELİNİZİ ÇEKİN”

Alpagut- Atalan’da Madene Hayır Platformu gönüllüleri ile Eskişehirlileri 15 Ağustos’ta yapılacak halkı bilgilendirme toplantısına da davet eden Çakırözer, “Biz de buradan çağrıda bulunuyoruz. Hem Eskişehirlilere gelin Alpagut’a, Atalan’a, Eskişehir’imize birlikte sahip çıkalım diyoruz. Hem de bu verimli topraklarımızı, doğamızı yok etmek isteyenlere de ‘Eskişehir’den elinizi çekin’ diyoruz. ‘Bu topraklarda biz tarım, seracılık yapıyoruz ve yapacağız’ diyoruz. ‘Buraları yok etmeyin’ diyoruz. ‘Cengiz Holding’e hayır’ diyoruz, ‘Eskişehir’den elinizi çekin’ diyoruz. Eskişehirliler havasına, suyuna, toprağına sahip çıkıyor. Eskişehir’in en verimli toprakları burada. Bu topraklar Anadolu’yu, Türkiye’yi besliyor. Eskişehirliler olarak bizler bu toprakların zehirlenmesini istemiyoruz, buna izin vermeyeceğiz. Havamıza, suyumuza, doğamıza, topraklarımıza sahip çıkmak için sonuna kadar direneceğiz” diye konuştu.

Editör: Ayhan Aydıner