Alkan konuşmasını şöyle sürdürdü; “Kağıt üzerinde vizyoner projelere gündeme getirilirken, bu projelerinin gerçeklik boyutu tartışılmamaktadır.  Asıl sorunumuz olan pandemi, merkezi okullardaki sınıf yoğunluğu, ikili eğitim ve derslik ihtiyacı gündeme dahi gelmemektedir. Diğer yandan, 
-Okullarda öğretmen seçimi olmayacak iradesi konmasına rağmen kayıt bölgesi dışından gelen öğrenci meselesinin çözümü nasıl olacak sorusu hala temel gündem olarak ortada duruyor. 
-Tam güne yeni geçen okul idarelerine ödenek sağlanamadığı için Okul Aile Birlikleri, velilerden temizlik görevlisi ve diğer kalemler gerekçe gösterilerek 4 ile 8 bin arasında astronomik rakamlar talep etmektedirler. Bütün bunların yanında Eskişehir’deki okulların fiziki ve ekonomik durumlarını gözetmeden, yarışmacı mantıkla hazırlanması istenen son projelerden biri, okul idarelerini zor durumda bırakmıştır. Valilik himayesinde Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı tüm resmi okullarda okul koridorları ve bahçelerinin iyileştirilmesi, geliştirilmesi ve örnek uygulamaların okullar arasında yaygınlaştırılması için bir proje başlatıldı. İsteğe bağlı olsa da projenin bahçe güzelleştirme detaylarını hazırlayan arkadaşlar okulların fiziki gerçekliğini bilmiyorlar mı? Okullarımızın yüzde 90' dan fazlasının bahçeleri beton olduğu  bilinen gerçekliktir. Olmayan toprakta ekolojik bitki nasıl yetişecektir? 
Okulların içinde Yunus Emre koridoru ve ders koridoru oluşturulması projenin diğer ayağını teşkil etmektedir. 
Sayın Müdürümüze soruyoruz, 
-Bu proje Eskişehir eğitim ortamına nasıl bir katkı sunacaktır? 
-Pandeminin ağırlaştığı koşullarda okullar açılacak gerçeği ortada dururken, zorunlu ders koridoru yerine okullarımızın havalandırma sorununun çözümü için çaba sarf edilemez mi? 
-Eşitsiz konumdaki okullarımız bu proje ile daha da ayrışmayacak mıdır? 
- Finansman yine velilere mi yansıtılacaktır? 
-Özel okullar niye bu projeye dahil değillerdir?”

Editör: Ayhan Aydıner