Eskişehir Questa Termal Hotel’de geniş katılımla düzenlenen gecede Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen ödülünü Lions Türkiye Konsey Başkanı Erdal Eminoğlu ve 118K Yönetim Çevresi Genel Yönetmeni Fehime Tunca’dan aldı. Tüm dünyada topluma ve insanlığa karşılıksız hizmet üreten, Birleşmiş Milletler Teşkilatı’nca tanınan ve bünyesinde devamlı temsilci bulunduran, dünyanın en büyük uluslararası sivil toplum kuruluşları arasında yer alan Uluslararası Lions Kulüpleri 118K Yönetim Çevresi, Atatürk Devrimlerini ve Cumhuriyet değerlerini her zaman savunmuş ve savunmakta olan kamuoyuna mâl olmuş tanınmış bir kişiye her yıl ödül vermekte.

GENÇLER HEP HAYAL KURUN VE TÜRKİYE İÇİN GERÇEKLEŞTİRİN

Ödül gecesinde konuklara seslenen Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen şu sözleri söyledi “Hayatımda çok duygulandığım gecelerden birisi. Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyetin ilkeleri son derece önemli. Neye ihtiyacımız varsa Altı Ok’un içinde. Bir kere daha Büyük Atatürk’e borçlu olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Hayatım boyunca yaptığım çalışmaları Eskişehir için, Eskişehirliler için, Türkiye Cumhuriyet için yapıyordum ama asıl nedeni Mustafa Kemal Atatürk’e olan borcumu ödemeye çalışıyordum. Bu borcum gözlerimi kapayıp son nefesimi verinceye kadar devam edecek. Lions Kulüplerine şükranlarımı sunuyorum. Lion’lardan hep ilgi gördüm. Birleşmiş Milletler’in sizi, Türkiye’nin mutluluğu sayılabilecek bir topluluk, uluslararası bir çalışma ekibi olarak kabul etmesini bir kere daha bu gece görmüş oldum. Gençler hep hayal kurun. Size hayalci derler dalga geçiyor gibi ama hayal kurduğunuz ve hayallerinizi gerçekleştirebildiğiniz ölçüde başarıya ulaşacaksınız. Hayal edeceğiniz her şey Türkiye için olsun. Hayal edin ve gerçekleştirmek için çalışın.”

YILMAZ HOCAM HAYATININ HER DÖNEMİNDE İZ BIRAKTI

“Büyük Bir Özveriyle Çalışıyorsunuz” “Büyük Bir Özveriyle Çalışıyorsunuz”

Türkiye Konsey Başkanı Erdal Eminoğlu da yaptığı konuşmada Cumhuriyet Sözcüsü ödüllerinin her seferinde ödülü verilen kişinin ödüle ayrıca değer ve anlam kattığını belirterek şunları söyledi “Lions’a ilk katıldığımda uluslararası başkanımızın sloganı ‘Hayata Kalite Katınız’ olmuştu. Hocam tüm görev kademelerinde hayata kalite katan bir yaşam sürdü. Bu yıl uluslararası başkanımız ‘İzini Bırak’ diye seslendi ve Hocam hayatının her döneminde izini bırakmış bir değer. Hocamın bizlerden aldığı bu ilk ödül değildi. Son aldığı ödül de olmayacak. Tarihi yazmak dediğimiz zaman bu tanımı geçmişe ait vurgu olarak görürüz ama Yılmaz Hocamı geleceğin tarihini yazmış büyüğümüz olarak kutluyorum. Yılmaz Hocam siz geleceğin tarihini Eskişehir için yazdınız.” Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’in dakikalarca ayakta alkışlandığı tören sonrası gece Lion’lar ve Leo’lar bir arada marşlar eşliğinde Cumhuriyetin 101. Yılını kutladı. Geceye Eskişehir Baro Başkanı Av. Barış Günaydın, Eskişehir Kent Konseyi Başkanı Ahmet Kapanoğlu, Eskişehir Rumeli Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği Başkanı Rüştü Şentuna ve çok sayıda davetli katıldı.

 

Editör: Ayhan Aydıner