10 ay önce SPOR

Eskişehirspor, teknik direktör İbrahim Baş ile yolların ayrıldığını açıkladı.

10 ay önce GÜNDEM

Gazete tadında hazırladığımız İş, Yaşam ve Politika Dergisi Haberes’in 44’ncü (Aralık 2023) sayısı ile karşınızda bulunmaktan gurur duyuyoruz. 2024’e sayılı günler kala yine dopdolu ve yine çok kaliteli dergimizi sizlerle buluşturuyoruz. 2024’ün ülkemize huzur, mutluluk ve sağlık getirmesini diliyoruz.

10 ay önce KÜLTÜR SANAT

Hepimizin kulaklarında olan bir şarkının hikâyesinden bahsetmek istiyorum sizlere. Şarkı hepimizin kulaklarında olduğu kadar dilimizde de yer etmiştir. Eğlenceli ortamların vaz geçilmezi olan bu şarkının hikâyesi aslında hiçte eğlenceli değil.

10 ay önce SİYASET

Kısa bir süre önce DEVA Partisi Tepebaşı İlçe Başkanı olarak atanan Mustafa Özkarayanık yeniden yapılanma sürecinde  yönetim kurulu üyeleriyle gerçekleştirdiği tanışma toplantısında bir araya geldi.

10 ay önce EĞİTİM

Eskişehir’deki Gümüşhaneliler Derneği tarafından üniversitede okuyan öğrencilere yönelik düzenlenen  ‘Gümüş Akademi’nin Aralık Ayı konuğu, Eskişehir’deki Bilişim Sektörünün önemli firmalarından birisi olan Türkiye’de yaklaşık 50 ilde Hastane yazılımları hizmeti sunan Metasoft Bilgisayar Bilgi İşlem Hizmetleri Ltd. Şti’nin yöneticisi Maden Mühendisi Murat Kazancı oldu.

10 ay önce ASAYİŞ

Eskişehir’de jandarma ekiplerince 46 adet okul servis aracı kontrol edilirken, şoförler ve rehber personeline güvenli öğrenci taşıma kuralları konusunda trafik eğitimleri verildi.

10 ay önce ASAYİŞ

Eskişehir’de jandarma ekiplerince yapılan trafik denetimlerinde 5 bin 286 sürücü ve araç kontrol edilirken, kusurlu bulunan 237 sürücüye 415 bin 298 TL Trafik İdari Para Cezası Karar Tutanağı tanzim edildi.

10 ay önce ÇEVRE

Eskişehir İklim Zirvesi’nin açılışında konuşan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, iklim krizine karşı topyekün mücadelenin önemine dikkat çekerek, “İklim krizi ile mücadelemizi bütüncül yöntemlerle ‘karbon nötr’ ve ‘dirençli şehir’ olma yolunda sürdürme hedefindeyiz” dedi. Zirvede bir de müjde paylaşan Büyükerşen, “Elektrikli otobüs ihalemizi tamamladık. Şehrimize hayırlı olsun” diye konuştu.

10 ay önce ASAYİŞ

Eskişehir’in Sivrihisar ilçesinde 8 koyunu çalan 3 şüpheli jandarma ekipleri tarafından yakalandı.

10 ay önce EKONOMİ

2023 yılında enflasyon sebebiyle hem tüccarın hem de vatandaşların zorlandığını belirten ETO Başkanı Metin Güler, sıkı para politikası sebebiyle tüccarın önümüzdeki yılda finansmana ulaşmasının daha da maliyetli olacağını kaydetti.