10 ay önce SAĞLIK

LÖSEV Türkiye çapında yetişkin hastalara yönelik gerçekleştirdiği “Hayat Bağları Projesi” kapsamında düzenlenen etkinliklerle yetişkin kanser hastalarını hayata bağlıyor.  Türkiye çapında eşzamanlı yürütülen projeyle hastaların moral ve motivasyonunun artırılması hedefleniyor.

10 ay önce ÇEVRE

Madencilik sektörünün tarım alanları ve meralarda yaşadığı sıkıntılar, bunlarla ilgili yapılması gerekenler ve doğayı korumaya yönelik çözüm önerileri değerlendirildi.

10 ay önce SİYASET

Cumhur İttifakı Kırsaldaki 12 ilçenin 4'ünde MHP, 8'inde AK Parti belediye başkan adaylarıyla yarışacak. Merkezdeki üç belediye de de AK Partili adaylarla seçime gidilecek.

10 ay önce EĞİTİM

Anadolu Üniversitesi Üstün Yetenekliler Eğitim, Araştırma ve Uygulama Merkezi (ÜYEP) tarafından “5. Sınıf Öğrencilerine Yönelik ÜYEP Sınavı” gerçekleştirildi.

10 ay önce SAĞLIK

Eskişehir İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Yaşar Bildirici, il genelindeki sağlık hizmetlerinin kalitesini artırmak ve vatandaşların sağlık ihtiyaçlarına daha etkin bir şekilde yanıt verebilmek amacıyla gerçekleştirdiği Aile Sağlığı Merkezi ziyaretlerini sürdürüyor.

10 ay önce SAĞLIK

Eskişehir’de bulunan Yunus Emre Devlet Hastanesi bünyesinde hizmet veren Tüp Bebek Merkezi’nin (ÜYTE) kuruluşunun 5’inci yılı nedeniyle etkinlik düzenlendi.

10 ay önce SPOR

Bölgesel Amatör Ligde mücadele eden Eskişehirspor, teknik direktörlük görevi için Levent Kartop ile anlaşmaya vardı.

10 ay önce EKONOMİ

Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Eskişehir Şubesi, 2023 Çalıştayını üyelerinin büyük çoğunluğunun katılımı ile gerçekleştirdi. Sapanca’da gerçekleşen çalıştaya, ASKON İç Anadolu Bölge Başkanı Erdi Çapar da katıldı.

10 ay önce GÜNDEM

Avrupa Gençlik Forumu tarafından Avrupa şehirlerine bir yıllığına verilen Avrupa Gençlik Başkenti unvanı için Eskişehir’in 2027 adaylık başvurusu çalışmaları başladı. Çalışmaları yürüten komisyonla bir araya gelen Başkan Büyükerşen, Eskişehir’in bir gençlik ve üniversite şehri olduğunu, 2027 Avrupa Gençlik Başkenti unvanının da şehre çok yakışacağını belirterek çalışmalara tam destek verdi. 

10 ay önce GÜNDEM

Dorlion Arama Kurtarma (DAK) ekibi Eskişehir’deki Türkmen Dağı’nda 12 kilometrelik yürüyüş yaparak hem Sarıkamış Harekatı’nda hem de geçtiğimiz günlerde şehit düşen askerleri andı.