9 ay önce KÜLTÜR SANAT

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, William Shakespeare’in ünlü eserinden çocuklar için uyarlanan “Fırtına” adlı yeni sezonun yeni çocuk oyununu minik izleyicileriyle buluşturarak, ilk gösterimini gerçekleştirdi.

9 ay önce GÜNDEM

Türkiye Beyazay Derneği Eskişehir Şubesi yöneticileri, Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy'u makamında ziyaret ederek faaliyetleri hakkında bilgi verdiler.

9 ay önce GÜNDEM

Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, yeni yıl dolayısıyla bir mesaj yayımlarken, “Cumhuriyet kenti Eskişehir'imizde gurur ve başarılarla geçecek nice mutlu yıllara!” dedi.

9 ay önce TEKNOLOJİ

Daha önceki yazılarımızda da bahsettiğimiz gibi, dünya üzerindeki teknolojik gelişmelerin dönüm noktaları vardır. Buhar motorlarından sonra ortaya çıkan ve teknolojinin yönünü ve hızını değiştiren dizel motorların icadı gibi veya cep telefonlarında dokunmatik teknolojiye geçiş gibi, dijital iletişim ve internet gibi.

9 ay önce EĞİTİM

Savaşların ve çatışmaların yaşandığı bir dünyada barış eğitiminin önemi giderek artıyor. Barış için kurulan birçok örgütün varlığına rağmen savaşın korkunç bulutları başta çocuklar olmak üzere tüm insanlığın üzerinde hala kol geziyor.

9 ay önce ÇEVRE

Tepebaşı Belediyesi tarafından düzenlenen meyve bahçe tesisi ve budama konulu eğitim üreticilerden ilgi gördü. Tepebaşı Belediyesi, tarım üreticilerine yönelik eğitim çalışmaları gerçekleştirmeye devam ediyor.

9 ay önce SAĞLIK

Eskişehir'de aktarlık yapan Koray Özkılıç, kış aylarında yaygınlaşan uyuzla ilgili uyarılarda bulunurken, hastalığa yakalanan vatandaşlara kükürtlü sabun ile ardıç katranlı ürünler kullanmalarını tavsiye etti.

9 ay önce GÜNDEM

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesine 2012’de giren Selçuklu, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemine ait birçok tarihi yapıyı bünyesinde barındıran Eskişehir’deki tarihi Odunpazarı bölgesi, Eskişehir’e ziyaret amacıyla gelen turistlerin ilk uğrak yeri olmaya devam ediyor.

9 ay önce ASAYİŞ

Eskişehir’de piyasaya sürmek üzere sahte alkol imal ettikleri iddiası ile yakalanan 4 şüpheliden 3’ü adliyeye sevk edildi.

9 ay önce ASAYİŞ

Eskişehir’de Rus uyruklu eşini 14 yerinden bıçaklayarak öldüren ve ağırlaştırılmış müebbet hapis talebiyle yargılanan Atila S.’nin davası, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi talebiyle ileri bir tarihe ertelendi.