9 ay önce ÖZEL HABER

Sultan II’nci Abdülhamit, en çok sevdiği yemek soğanlı yumurtaydı. Soğanlı yumurtayı kim iyi yaparsa o ödüllendirilirdi. III’ncü Ahmet ve I’nci Mahmut ise bamya yemeğinin her çeşidi onlar için vazgeçilmez yemekler arasındaydı. Sultan Abdülaziz, aşcılardan birinin yaptığı patlıcan ezmeli yemeği çok beğenince yemeğin ismi Hünkar Beğendi olarak kalmıştır.

9 ay önce SİYASET

Sincan Cezaevi’nde kalan Fevzi Türkeri, Temel Özkaynak, Yıldırım Türker ve Erol Özkasnak ile görüşen CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, “Katiller affedilirken, bu ülkeye 50 yıl hizmet etmiş komutanlara ve diğer tüm hasta ve yaşlı tutuklu ve hükümlülere cezaevi çilesi çektirilmesi insan hakkı ihlalidir” dedi.

9 ay önce ASAYİŞ

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, aralarında Eskişehir'in de olduğu 37 İlde DEAŞ Terör Örgütüne yönelik eş zamanlı olarak düzenlenen “Kahramanlar-38” Operasyonlarında 189 şahsın yakalandığını açıkladı.

9 ay önce ÇEVRE

Eskişehir’de meteorolojinin uyarısını yaptığı sis kentin yüksek kesimlerinde etkili oldu.

9 ay önce GÜNDEM

Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy, yeni yıl dolayısıyla mesaj yayınladı.

9 ay önce GÜNDEM

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamil Çolak yeni yıl mesajı yayımladı.

9 ay önce ASAYİŞ

Eskişehir’de İl Emniyet Müdürlüğü, yılbaşı sebebi ile bazı caddelerde park edilen araçların çekileceğini duyurdu.

9 ay önce KÜLTÜR SANAT

“…yalnızca kendinden kaçmak istemiyor, bir daha geri dönmemek üzere ortadan kaybolmak istiyordu.” (s. 46)

9 ay önce YAŞAM

Yılın son perdesini aralarken, geçmişin perdesini çekip geleceğe bir selam verme vaktine ulaşıyoruz. Takvimin sayfaları hafif bir melodi gibi değişirken, 2024'ün kapılarına yönelmek, sadece takvim yapraklarının değişmesi değil, aynı zamanda içsel bir rüya yolculuğuna çıkma zamanıdır.

9 ay önce ASAYİŞ

İhlas Haber Ajansı tarafından yapılan ve sitemizde de yayınlanan "Okuldan izinsiz çıkmak isteyen öğrenci yüksekten düşerek yaralandı" haberine TOKİ Şehit İsmail Tetik Anadolu Lisesi Müdürü Cemal Özkan'dan açıklama geldi.