9 ay önce EĞİTİM

Din Öğretimi Genel Müdürlüğüne bağlı Anadolu İmam-Hatip Liseleri ve İmam Hatip Ortaokulları arasında düzenlenen Genç Nida Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma, Genç Hatipler Hutbe Okuma, Genç Muhafızlar Hafızlık ve Genç Bilaller Ezan Okuma yarışmalarında dereceye giren öğrenciler için ödül töreni düzenlendi.

9 ay önce SİYASET

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, Sözcü Gazetesi Yazarı Saygı Öztürk'e çarpıcı açıklamalarda bulundu. "Hakkınızda anket yapılıyor. Bunu nasıl karşılıyorsunuz?” sorusuna Büyükerşen; “Herhalde üzüldüğümü zannediyorlar. Ama üzülmüyorum, yalnızca kırılıyorum. Şimdiye kadar hiç yaşamadığım siyasi atmosferdeyim" yanıtını verdi.

9 ay önce EĞİTİM

Eskişehir’de toplu taşımanın kalbi olan ve günlük 120 binden fazla yolcu taşıyan ESTRAM’da yeni vatman adayları eğitimlere başladı. 

9 ay önce EĞİTİM

Tepebaşı Belediyesi Melih Savaş Yaşam Köyü’nde hazırlanan ve 2023-2024 eğitim öğretim yılında hizmete açılan Muazzez İlmiye Çığ Kız Öğrenci Misafirhanesi öğrencilere sıcak bir yuva olurken, aileleri de çocuklarını güvenilir bir yere yerleştirmenin rahatlığını yaşıyor. Başkan Ataç, “Gençlerimiz bize hem ailelerinin hem Cumhuriyetin emaneti” dedi.

9 ay önce KÜLTÜR SANAT

Tepebaşı Belediyesi İki Elin Sesi Var Çocuk ve Gençlik Senfoni Orkestrası ile Çocuk ve Gençlik Korosu,  Yeni Yıl Konseri ile izleyici karşısına çıkacak.

9 ay önce ASAYİŞ

Kayserili bir firmaya ait olan ve depolanmak için Eskişehir'e getirilen şeker yüklü tırların kuyruğunun uzunluğu kilometrelerce uzadı. Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi (EOSB) içindeki yol kenarlarında bekleyen ve temel ihtiyaçlarını karşılamakta güçlük çektiğini belirten şoförler, mağduriyetlerini dile getirdi.

9 ay önce EĞİTİM

Eğitim Sen Eskişehir Şube Başkanı Sertaç Durdu; "Eskişehir' de okullarda öğrencilerimizin birçoğu hastalık sebebiyle okullara gelemiyor. Okullarda hijyen sorunu yaşanıyor. Aldığımız bilgilere göre temizlik personeli ve temizlik malzemesi eksikliğinden kaynaklı birçok okul binası yeterli sıklıkla temizlenemiyor. Pek çok okulda temizlik için ilk sırada sayılan sıvı sabun bile bulunmuyor" dedi.

9 ay önce SPOR

TFF 3. Lig ekibi Anadolu Üniversitesi, lige verilen arada Antalya’da kamp gerçekleştiriyor.

9 ay önce ÇEVRE

Eskişehir'in de içinde bulunduğu bölge genelinde havanın sağanak yağışlı olacağı tahmin ediliyor.

9 ay önce YAŞAM

Eskişehir, dünyaca ünlü olan Amerika menşeili bir derginin hazırladığı ‘Türkiye’nin yaşanabilir illeri’ listesinde ilk 10 sırada yer aldı.