9 ay önce KÜLTÜR SANAT

Eskişehir Büyükşehir Gençlik Merkezi gönüllülerinden oluşan Gençlik Korosu, Alpu ilçesinde sahne aldığı “Gençlerle Türkülere Yolculuk” konserinde ilçe sakinlerine türkü dolu muhteşem bir akşam yaşattı.

9 ay önce ÇEVRE

Tepebaşı Belediyesi, kentte etkisini gösteren kar yağışına tuzlama ve küreme çalışmaları ile hızlı bir şekilde müdahale etti. Tepebaşı Belediyesi ekipleri, kentte etkili olan kar yağışı ile birlikte çalışmalarına hız verdi.

9 ay önce SAĞLIK

Eskişehir Yunus Emre Devlet Hastanesi’nde yaklaşık 16 yıldır yapılmakta olan ‘Kornea nakil’ operasyonları sayesinde 143 hasta ameliyatla sağlığına kavuştu.

9 ay önce EĞİTİM

Eskişehir Sanayi Odası ve TOBB Eskişehir Genç Girişimciler Kurulu, Eskişehir’de girişimciliğin büyütülmesi, daha çok kişinin girişimci ve sanayi sektöründe kendi işinin sahibi olması için gerçekleştirdiği çalışmalarını sürdürüyor. “İşin Erbapları Projesi” kapsamda Türk Telekom Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri ile öğretmenleri sanayicilerle bir araya geldi ve girişimcilik serüvenlerini öğrenme fırsatı buldu.

9 ay önce EKONOMİ

160 yıllık Osmanlı tatlı kültürünü dünyaya tanıtan Hafız Mustafa 1864'ün sahibi Eskişehirli başarılı iş insanı Avni Ongurlar’a Türkiye’nin Kültür ve Turizm Elçisi Ödülü verildi.

9 ay önce GÜNDEM

TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Eskişehir Şubesi Başkanı Selma Güder ve yönetim kurulu üyeleri, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’e nezaket ziyaretinde bulundu.

9 ay önce YAŞAM

Tepebaşı Belediyesi Doğal Yaşam Merkezi, sahiplendirdiği binlerce sokak hayvanı ile örnek olmaya devam ediyor. Bu kapsamda Tepebaşı Belediyesi Doğal Yaşam Merkezi’nde bulunan iki köpek ve 1 engelli kedi yeni sıcak yuvasına kavuştu.  Tepebaşı Belediyesi, sahiplendirdiği binlerce hayvan ile bu konuda öncülüğünü sürdürüyor.

9 ay önce ÇEVRE

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, etkisini göstermeye başlayan kar yağışıyla birlikte 6 ayrı şantiyede 450 personel ile kent merkez ve kırsalda sorumluluk alanında bulunan bölgelerde kar ve buzla mücadele çalışmalarını 7 gün 24 saat esasına göre sürdürüyor.

9 ay önce ÇEVRE

Eskişehir’de aniden bastıran yağış sonrası aileleriyle birlikte dışarıya çıkan ve hayatlarında ilk defa kar gören 2 buçuk yaşındaki çocukların verdiği ilginç tepkiler cep telefonu kamerasına yansıdı.

9 ay önce ASAYİŞ

Eskişehir’de kayıp olduğu gerekçesiyle 6 ay boyunca aranan Mehmet Yerebakan’ı 11 bıçak darbesiyle öldürdükleri ve yaşadıkları barakanın arkasına gömdükleri iddiasıyla yakalanan tutuklu sanıkların yargılandığı davada karar açıklandı.