2 ay önce ÇEVRE

Eskişehir Sanayi Odası bir ilke daha imza attı. Üretim ile ihracatın kurallarını değiştirecek Avrupa Birliği Yeşil Mutabakatı sürecinde Eskişehir Sanayi Odası, Eskişehir ve bölgede yer alan kuruluşların sera gazı emisyon hesaplamalarının doğrulaması konusunda hizmet verecek. Ülkemizde bir ilk olan uygulama ile çevresel sürdürülebilirlik ve endüstriyel etkilerin yönetimi konusunda önemli bir adım atıldı.

2 ay önce EĞİTİM

Eskişehir'de 1992 yılında Birleşmiş Milletler Projesi ile kurularak Türkiye'de işitme engelli gençlere yönelik yükseköğretim düzeyinde eğitim sağlayan ilk ve tek kurum olan Anadolu Üniversitesi Engelliler Entegre Yüksekokulu, bünyesindeki 4 program çerçevesinde hizmetlerini sürdürüyor.

2 ay önce ASAYİŞ

Bilecik'te hafifi ticari aracın tıra çarpması sonucu bir kişi yaralandı.

2 ay önce TEKNOLOJİ

Eskişehir Teknik Üniversitesi, TEKNOFEST 2024 proje yarışmaları kapsamında 'Bilgi ve İletişim Teknolojileri' alanında Türkiye ikincisi oldu.

2 ay önce EKONOMİ

Tepebaşı Belediyesi’nin Eskişehir’de ilk defa uygulanan Tarımsal Üretimde Tahmin ve Erken Uyarı Sistemleri Projesi, BEBKA yetkililerinin nihai izleme ziyaretinin ardından başarıyla tamamlandı.

2 ay önce ASAYİŞ

Eskişehir-Ankara yolu üzeri Karaboğaz mevkiinde kontrolden çıkan kamyon, bariyerleri aşarak 5 metrelik yükseklikten tren raylarına uçtu. Araç içinde sıkışan sürücü, ekiplerce kurtarılarak hastaneye kaldırıldı.

2 ay önce KÜLTÜR SANAT

Eskişehir Rumeli Balkan Kültür ve Dayanışma Derneği Halk Dansları Ekibi ve Korosu, Prag’da düzenlenen Uluslararası Halk Dansları ve Müzik Festivali’nde ülkemizi temsil edecek. Festivale, Odunpazarı Belediyesi Gençlik Merkezleri’nde hazırlanan ERBALDER, ülkemizi ve bayrağımızı temsil etmenin gururunu yaşadıklarını söyledi.

2 ay önce ASAYİŞ

Eskişehir’de sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği cip, yol kenarındaki akaryakıt istasyonuna daldı. Faciadan kıl payı dönülen kaza, güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi.

2 ay önce ÇEVRE

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, merkezde ve kırsalda yol bakım ve onarım çalışmalarına devam ediyor. Seyitgazi ilçesinde çalışmalarına devam eden ekipler, Ayvalı Mahallesi ile Gümüşbel ve Beykışla arasındaki yollarda asfalt kaplama çalışması gerçekleştirdi.

2 ay önce EĞİTİM

Tepebaşı Belediyesi’nin 29 farklı merkezde ve 13 branşta çocuklara yönelik gerçekleştirdiği Yaz Dönemi Çocuk Kursları devam ediyor. Kurslara katılan öğrenciler hem el becerilerini geliştiriyor hem de yaz tatillerini verimli geçiriyor.