2 ay önce GÜNDEM

Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) Genel Kurul kararıyla Tepebaşı ve Odunpazarı ilçelerini kapsayan hatlarda hizmet veren ticari minibüs ile taksi dolmuşların güzergâhlarında güncelleme yapıldı.

2 ay önce ASAYİŞ

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı Trafik Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, trafik güvenliğinin sağlanması amacıyla gece ve gündüz olmak üzere aralıksız mesaisini sürdürüyor.

2 ay önce GÜNDEM

Eskişehir ile Afyonkarahisar arasındaki işbirliğinin güçlendirilmesi ve ortak projelerin geliştirilmesi konusunda fikir alışverişinde bulunuldu.

2 ay önce GÜNDEM

Gazete tadında hazırladığımız ‘İş, Yaşam ve Politika Dergisi Haberes’in 51’nci (Temmuz 2024) sayısı ile karşınızda bulunmaktan gurur duyuyoruz. 8 Mayıs 2020’de yayına başlayan Haberes her ay aralıksız olarak yayınladığı 51 sayısıyla dergicilikte getirdiği ‘yeni soluk’ ile ‘kalite alanında öncü olmaya’ devam ediyor.

2 ay önce EĞİTİM

Bir süredir Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile Fransa’nın Ankara Büyükelçiliği arasında bir tartışma yaşanıyor. Tartışma neredeyse diplomatik krize dönüşmeye doğru ilerliyor. Tartışmanın ana kaynağı, Ankara’da bulunan Charles de Gaulle ve İstanbul’da bulunan Pierre Loti Okulları. Bünyesinde okul öncesinden liseye kadar tüm sınıfları bulunan bu iki okul 1942’den beri Türkiye’de eğitim veriyor.

2 ay önce ÇEVRE

Aksu ve Murat dağlarından gelen suların birleşimi ile oluşan ve Kütahya Ovası'ndan geçip Eskişehir üzerinden Sakarya Nehri'ne dökülen Porsuk Çayı'nın yüzeyinde sayısı her geçen gün artan ölü balıkların görüntüsü vatandaşlarda tedirginliğe neden oluyor. Ölümlerin sudaki oksijenin azalmasından kaynaklı olduğu iddia edildi.

2 ay önce SİYASET

Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir Milletvekili Dr. Jale Nur Süllü, Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir İl Başkanı Talat Yalaz hakkında "Kanunlara uymamaya tahrik" suçlamasıyla soruşturma açmasına sert tepki gösterdi.

2 ay önce ASAYİŞ

Eskişehir’de bulunan Protestan Kilisesi’ne zorla girmeye çalışan alkollü 2 şahıs hakkında hazırlanan iddianamede, haklarında 4’er yıldan 11’er yıla kadar hapis cezası talep edildi.

2 ay önce GÜNDEM

Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy ve eşi Hülya Aksoy, “Gülümsemeyen Çocuk Kalmasın" projesi kapsamında mevsimlik işçilerin çocuklarıyla bir araya gelirken, onlarla yakından ilgilenip, bağdaş kurarak açık hava sinemasında film izledi

2 ay önce ASAYİŞ

Eskişehir’de hırsızlık amacıyla bir apartmana girerek kapıları dinleyen kadın hırsızlar, kendilerini kaydeden güvenlik kamerasına karşı yüzlerini kapatarak önlem aldı.