2 ay önce SAĞLIK

Tek kanallı televizyonun, geçmişimize, belki de en büyük katkısı zorunlu verdiği eğitimlerdi. Seçenekler izleyenlerin değil, izletenlerin elindeydi, Günümüzde olsaydı, sadece konuya ilgi duyanların takibine girecek olan buz pateni yarışmaları, izleyicilerin neredeyse çoğunu büyük bir heves ve heyecan ile ekran başına çekiyordu.

2 ay önce YAŞAM

Bilinçaltının derinliklerinde gizlenen ve hayatımızın her alanını etkileyen “meli” ve “malı” cümleleri, çocukluk yıllarımızdan itibaren kök salan ve zamanla kimliğimizin bir parçası haline gelen düşünce kalıplarıdır. Bu cümleler, ailemizden, arkadaşlarımızdan, medyadan ve toplumsal normlardan aldığımız belirli beklentilerin bir yansıması olarak karşımıza çıkar.

2 ay önce KÜLTÜR SANAT

Recaizade Mahmut Ekrem Bey edebiyatımızın üstün nitelikli ustalarındandır. Hani edebiyatımıza ‘Gurbet Ruhu’nu getiren usta. O’nun sofrasında dönemin önde gelen edebiyat ve müzik adamları sık sık bulunurdu. Tevfik Fikret, kemani bestekâr Tatyos Efendi yine çok değerli bestekâr Rahmi Bey sık sık bir araya gelir ve uzun soluklu edebiyat sohbetleri yaparlardı.

2 ay önce SPOR

Büyükşehir Belediyesi tarafından Eskişehir’de ilk kez düzenlenen Su Sporları Şenliği büyük heyecana sahne oldu. Şenlikte 8. Ulusal Masterlar Yüzme Yarışları ve Dragon Bot Yarışları nefesleri keserken, sporseverler eğlenceli su ve kara aktiviteleriyle spor ve eğlence dolu unutulmaz bir gün yaşadılar.

2 ay önce ASAYİŞ

Eskişehir'de seyir halindeyken bir sağa bir sola manevra yaparak trafikteki diğer vatandaşları tehlikeye atan plakasız kamyonun şoförü tepki topladı.

2 ay önce ÇEVRE

Tepebaşı Belediyesi ile Sakin Okul Eğitim Kültür ve Sanat Derneği iş birliğinde hayata geçirilen Yeryüzü Ekoloji Okulu’nda ücretsiz olarak gerçekleştirilen atölye çalışmaları kapsamında Ağustos ayı programı başlıyor.

2 ay önce SİYASET

CHP İl Kadın Kolları Başkanı Sibel Yeşildal ve yönetim kurulu üyeleri, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce’yi ziyaret ederek görevinde başarılar dilediler.

2 ay önce EKONOMİ

Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi (EOSB) bünyesinde kurulan sanayi sektöründe mesleki yeterlilik belgesi alma zorunluluğu olan mesleklerde belgelendirme faaliyetleri yürüten ESBEM Sınav ve Belgelendirme Merkezi 5 şehir ve 117 firma ve 4 kamu kuruluşunda, 2 bin 500 çalışanı belgelendirdi.

2 ay önce EKONOMİ

Sosyal belediyecilik anlayışı ile vatandaşlara sağlıklı, ekonomik ve güvenilir temel tüketim maddelerini ulaştıran Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Halk Ekmek satış büfelerinde nakit ödemeye alternatif olarak kredi kartı ile satış dönemini de başlattı.

2 ay önce GÜNDEM

Tepebaşı Belediyesi tarafından düzenlenen buluşmada deneyimli yurttaşlar ve gençler bir araya geldi. Buluşmada şarkılar, dans gösterileri gibi etkinlikler ile keyifli anlar yaşandı.