2 ay önce SAĞLIK

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi Aile Hekimliği Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Uğur Bilge çocukluk çağı obezitesi tehlikesine dikkat çekerken, yaz tatilinde çocukların obeziteden mutlaka korunması gerektiğini belirterek konu ile ilgili bilgilendirici bir açıklama yaptı.

2 ay önce SİYASET

Çeşitli programlara katılmak üzere Eskişehir'e gelen Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Gümen, Vali Hüseyin Aksoy'u ziyaret etti.

2 ay önce EKONOMİ

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı 2024 Haziran ayı dış ticaret istatistikleri verilerine göre Haziran ayında genel ticaret sistemine göre Eskişehir’in ihracatı azaldı, ithalatı arttı.

2 ay önce SAĞLIK

Eskişehir’de 36 yıldır yatmadan, oturduğu yerde uyuyan 67 yaşındaki Muzaffer Işık, Eskişehir İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı özel araçla evinden alınarak Eskişehir Şehir Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.

2 ay önce GÜNDEM

Eskişehirli Uzman Çavuş Seydi Ünlü’nün, görev yaptığı Somali'de geçirmiş olduğu kalp krizi sonucunda şehit olduğu belirtildi.

2 ay önce ASAYİŞ

Eskişehir'de iki sokak kesişimde otomobilin çarptığı bisikletli 12 yaşındaki çocuk metrelerce havaya savrulurken o anlar güvenlik kamerasına anbean yansıdı. Çocuğa ilk müdahaleyi yapan Hatice Babalık, “Burada kazalar sık sık oluyor, araçlar hızlı geliyor, sürücüler hiç dikkat etmiyor” dedi.

2 ay önce EKONOMİ

Temmuz olağan meclis toplantısında konuşan Metin Güler, firmalar için konkordato kararı alınırken alacaklı şirketlerin de sürdürülebilirliğine dikkat edilmesi gerektiğini belirterek, 2024 yılında Eskişehir’de nakdi kredi dağılımında kamu bankalarının frene bastığını, buna karşın özel bankaların daha çok kredi kullandırdığını kaydetti.

2 ay önce KÜLTÜR SANAT

Eskişehir'in Seyitgazi ilçesine bağlı Kırka mahallesinde yıllardır süren düğün öncesi gelenekler yaşatılmaya devam ediyor.

2 ay önce EKONOMİ

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, ekonomik olarak zor günlerden geçen çiftçilere verdiği destekleri kesintisiz sürdürüyor. Hasat Desteği Projesi kapsamında Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, Uludere Mahallesi’nde gerçekleştirilen hasat çalışmalarına katılarak biçerdöverle buğday hasadı yaptı.

2 ay önce EĞİTİM

Anadolu Üniversitesinin en çok tercih edilen başarılı fakültelerinden birini, geçmişi 1972 yılına dayanan ve bugünkü ismini 1992 yılında almış olan; kurulduğu ilk günden bu yana eğitim-öğretim ve akademik faaliyetlerine hem ulusal hem de uluslararası bir marka olarak devam eden İletişim Bilimleri Fakültesi (İBF) oluşturuyor.