2 ay önce KÜLTÜR SANAT

ERBALDER Balkanika Halk Oyunları Topluluğu ve Rumeli Ezgileri Koro Topluluğu ile 23-26 Temmuz tarihleri arasında  Çekya'da düzenlen "Offıcıal Invıtatıon Internatıonal Folk Dance And Musıc Festıval Dancıng In Prague” etkinliğinde ülkemizi başarıyla temsil etti.

2 ay önce GÜNDEM

Eskişehir'den Ağrı'ya giderek burada düzenlenen 2 ezan okuma yarışmasında da birinci olan 14 yaşındaki Miraç Yusuf Öztaşyonar, “İleride imam olmak istiyorum, camide namaz kıldırmak ve yardım gibi işler yapmak istiyorum. Camiyi çok severim, Allah'ın evidir, Kur'an-ı Kerim'i de çok severim, en değerli kitabımızdır” dedi.

2 ay önce EĞİTİM

Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal’ın girişimleriyle hayata geçen, Eğitimi Destekleme Vakfı (EDEV) Anadolu Üniversitesi Başarı Bursları ile 4 yıldır başarılı olan öğrencilere birçok farklı kategoride karşılıksız burs olanağı sunuluyor. Bu yıl güncellenen destek miktarı ile Anadolu Üniversitesi başarılı öğrencilerine 20 bin TL destek sunacak.

2 ay önce YAŞAM

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı Nüfus Projeksiyonları verilerine göre Eskişehir nüfusunun yüzde 7,9 artış hızıyla 2030 yılında 967 bin 369 olması öngörülüyor.

2 ay önce GÜNDEM

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, vatandaşlarla buluşmaya devam ediyor. Emirceoğlu, Alınca, Eğriöz ve Uludere Mahalle sakinleriyle bir araya gelen ve vatandaşların taleplerini tek tek dinleyen Başkan Ünlüce, “Hemşehrilerimle her zaman, her yerde buluşmaya devam edeceğim" dedi.

2 ay önce SPOR

Tepebaşı Belediyesi Su Sporları Merkezi’nde yer alan açık havuz, kent halkına hizmet vermeye devam ediyor.  Eskişehirliler, hijyenik ortamda ve uzman eğitmenler eşliğinde yüzmenin keyfini yaşıyor.

2 ay önce ÇEVRE

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin gece mesaisi kapsamında Maide Bolel Huzurevi Caddesi’nde asfalt onarım ve yenileme çalışmaları sabahın ilk saatlerine kadar devam ediyor.

2 ay önce EKONOMİ

“İSO Türkiye’nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu-2023” araştırmasında yer alan Eskişehir’de üretim yapan firmaları kutlayan Eskişehir OSB Başkanı Nadir Küpeli, “Şehrimiz, bölgemiz ve ülkemiz ekonomisine yön veren, en büyük istihdam kaynaklarının başında gelen, pek çok soruna rağmen üretmeye, yatırımlar yapmaya ve ihracat yapmaya devam eden her firmamızı ayrı ayrı tebrik ediyorum. Önümüzdeki yıllarda İSO 500 listelerindeki firma sayımızın daha da artacağına olan inancımız tamdır” dedi.

2 ay önce EĞİTİM

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavında 500 tam puan alan öğrenciler ile ailelerini makamında ağırladı. Öğrenciler ve ailelerini kutlayan Ünlüce, “Eskişehir adına gurur verici bir başarıya imza attınız, kutluyorum” dedi.

2 ay önce EKONOMİ

Tepebaşı Belediyesi’nin yerel üretime ve kadınlara verdiği destekler doğrultusunda hizmete sunduğu Kadın Üretici Ürün Satış Noktası, vatandaşlardan yoğun ilgi görmeye devam ediyor. Vatandaşlar, kadınların her zaman her yerde desteklenmesi gerektiğini belirterek Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç’a teşekkür ediyor.