2 ay önce EĞİTİM

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Es Çocuk Evi’nde eğitim gören minikler, dönem sonu pikniğinde bir araya geldiler. Birbirinden farklı oyunlar oynayan çocuklar gün boyu çeşitli etkinliklerle gönüllerince eğlendiler.

2 ay önce ASAYİŞ

Eskişehir’de elektrikli bisikletin çarptığı ve hafif yaralanan bisikletli kadın hastaneye kaldırıldı.

2 ay önce EKONOMİ

Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanan ihracat rakamlarını değerlendiren Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Celalettin Kesikbaş, Eskişehir’de faaliyet gösteren firmaların bir önceki aya göre yüzde 26,4 artış sağlayarak Temmuz ayında 366 milyon dolar ihracat yaptığını söyledi.

2 ay önce EKONOMİ

Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi’nin (EOSB) gelecekteki hedeflerini belirleyen Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli, kentin ekonomik vizyonunu yüksek teknoloji ve katma değeri yüksek ürünler üzerine inşa ettiklerini vurguladı. Küpeli, bu doğrultuda ETİM'in sahip olduğu ileri teknolojik altyapının, özellikle KOBİ’lerin teknolojik dönüşümüne büyük katkı sağladığını ifade etti.

2 ay önce SAĞLIK

Tepebaşı Belediyesi’nin koruyucu hekimlik çalışmalarının en başarılı örneklerinden biri olan Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği, Yeşiltepe Yaşam Merkezi’nde hizmet vermeye devam ederken, merkezden yararlanan çocuk sayısı 78 bini aştı.

2 ay önce GÜNDEM

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, yerel seçim öncesi verdiği sözleri tutmaya devam ediyor.  Mihalıççık ilçesi Yunusemre yolunu genişletme ve yenileme sözü veren Başkan Ünlüce’nin talimatlarıyla yol çalışmaları hızla devam ediyor.

2 ay önce EKONOMİ

Eskişehir Sanayi Odası (ESO) yenilenebilir enerji üretimi ve kullanımıyla YEK-G (Yenilenebilir Enerji Kaynak Garanti) Sertifikası aldı. ESO, 2024 yılı Ocak-Haziran döneminde 46MWh’lik elektrik tüketimini yenilenebilir enerji kaynaklarından ürettiğini YEK-G sertifikasını alarak teyit etti.

2 ay önce ASAYİŞ

Eskişehir’de polis ekiplerince saat 21.00 ile 02.15 arasında yapılan çalışmalarda 109 şahıs sorgulandı.

2 ay önce ASAYİŞ

Eskişehir'de polis ve jandarma ekipleri tarafından gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonlarında 37 şahsa işlem yapılıp 6 şüpheli tutuklanırken, çok sayıda madde ele geçirildi.

2 ay önce SAĞLIK

Uyku hastalıklarının genetik olarak aileden bireylere taşınabildiğini belirten Eskişehir Şehir Hastanesi Kulak Burun Boğaz Uzmanı ve Uyku Merkezi Sorumlusu Prof. Dr. Vural Fidan, “Uyku problemlerinin genetik geçişli olarak sonraki nesilde veya kan bağı olan kişilerde yaşanma ihtimali çok yüksektir” dedi.