2 ay önce GÜNDEM

Elektrik dağıtım şirketi OEDAŞ'ın Direktörü Muzaffer Yalçın, Türkiye'nin yaşadığı en büyük deprem felaketlerinden biri olan 17 Ağustos depreminin 25'inci yıl dönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada, afet yönetimi çalışmaları hakkında bilgi verdi.

2 ay önce EĞİTİM

Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy, Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda (YKS) ilk 100'e girerek başarı gösteren 11 öğrenciye tebrik edip kendilerine hediyeler dağıttı.

2 ay önce GÜNDEM

Cumhurbaşkanlığı tarafından yayınlanan kararname ile  Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkanı Tolga Yılmaz Eskişehir Emniyet Müdürü oldu.

2 ay önce GÜNDEM

Emniyet Genel Müdürlüğüne, Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, Bursa Valiliğine ise Emniyet Genel Müdürü Erol Ayyıldız atandı.

2 ay önce ÇEVRE

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı ekipleri, 12 kilometre uzunluğa sahip Alpu ilçesi Büğdüz ve Özdenk Mahalleleri arasındaki yolda sathi kaplama asfalt çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

2 ay önce ÖZEL HABER

Çalıştığı eğitim kurumunda yolsuzluk yaptığı iddiasıyla 3 ay önce Odunpazarı Kaymakamlığı tarafından açığa alan Osmangazi İlkokulu Müdürü Necdet Gözal’ın yöneticilik görevi de üzerinden alındı. Müfettiş raporu doğrultusunda disiplin cezaları alan Gözal, bundan sonraki meslek hayatını öğretmen olarak sürdürecek.

2 ay önce ÇEVRE

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ESKİ Genel Müdürlüğü’nün, Esentepe Mahallesi Sırma Sokak’ta gerçekleştirdiği altyapı çalışmaları devam ediyor.

2 ay önce TEKNOLOJİ

Eskişehir Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü, Malzeme Bilimi ve Mühendisliği Bölümü iş birliği ile Özel EOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenleri tarafından Türkiye’de ilk olan bir test cihazı üretildi. Belirli basınç ve frekanslarda ne kadar enerji üretildiğini ölçmeye yarayan test cihazı düzenlenen törenle Eskişehir Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektronik ve Elektronik Mühendisliği Bölümüne teslim edildi.

2 ay önce EKONOMİ

Eskişehir Sanayi Odası (ESO) Yönetim Kurulu Başkanı Celalettin Kesikbaş, Ağustos ayı içinde yayınlanan bir kararla uygulanması beklenen enflasyon muhasebesi hakkında açıklamalarda bulundu. Alınan kararın reel sektör ve özellikle sanayici açısından haksız vergi oluşturacağını belirten Kesikbaş, orta ve uzun vadede yapılacak yatırımlar için, henüz bir gelir ve kazanca ulaşmadan, enflasyon muhasebesinin uygulanacak olmasının vergi prensipleriyle uyuşmadığının altını çizdi.

2 ay önce GÜNDEM

Eskişehir Vali Yardımcısı Dr. Hasan Çiçek, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Muhammet Taha Güven ile birlikte Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi (EOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli’yi ziyaret etti. Başkan Küpeli, bölgedeki çalışmalar, projeler ve yatırımlar hakkında kapsamlı bilgiler sundu.