1 ay önce ÖZEL HABER

Gazete tadında hazırladığımız ‘İş, Yaşam ve Politika Dergisi Haberes’in 52’nci (Ağustos-2024) sayısı ile karşınızda bulunmaktan gurur duyuyoruz. 8 Mayıs 2020’de yayına başlayan Haberes her ay aralıksız olarak yayınladığı 52 sayısıyla dergicilikte getirdiği ‘yeni soluk’ ile ‘kalite alanında öncü olmaya’ devam etti.

1 ay önce ASAYİŞ

Eskişehir'de sürücünün direksiyon hâkimiyetini kaybettiği ve karşı şeride geçtikten sonra tıra çarparak ikiye bölünen Tofaş marka otomobilde yolcu olarak bulunan 72 yaşındaki şahıs hayatını kaybederken, sürücü ağır olmak üzere diğer 2 yolcu ise yaralandı.

1 ay önce KÜLTÜR SANAT

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, 2024-2025 Tiyatro sezonunda sahneleyeceği, Arjantinli oyun yazarı Roberto Cossa’nın kaleme aldığı “LA NONA (Süper Babaanne)” adlı yeni oyununun provalarına başladı.

1 ay önce KÜLTÜR SANAT

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Gençlik Merkezi tarafından düzenlenen etkinlikte gönüllü gençler, arkeoloji dünyasını heyecanlandıran ve günümüzden 5 bin 200 yıl öncesine dair yaşamın izlerini taşıyan Küllüoba Höyüğü’ndeki kazı çalışmalarını ve buluntuları yerinde gördüler.

1 ay önce ASAYİŞ

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, şehrin dört bir yanında dilencilere yönelik geniş çaplı bir operasyon gerçekleştirdi. Alpu kavşağında yapılan operasyonda ise dilenciler üzerlerindeki paraları tarlaya gömerken yakalandılar.

1 ay önce GÜNDEM

ESTRAM, başkasına ait veya biletsiz tramvaylara binerek seyahat etmek isteyenler hakkında geçtiğimiz yıl 3 bin 334 tutanak tuttu.  Denetimlerin artacağını belirten yetkililer, “Bizler ücretlerini ödeyerek seyahat eden yolcularımızın haklarını korumak zorundayız. Yolcularımızdan bu konuda duyarlı olmalarını ve usulsüz binişlere itibar etmemelerini bekliyoruz.” dediler.

1 ay önce SPOR

Kurulduğu 1998 yılından bu güne dek lösemi ve kanser hastalarına maddi-manevi destekler götüren,  Türk Halkının imece usulü katkı ve bağışlarıyla 26 yıldır, on binlerce hasta ve onların imkânları kısıtlı ailelerini hayata bağlayan LÖSEV tüm Türkiye’de dur durak bilmeden hastalarına ulaşmaya çalışıyor.

1 ay önce ASAYİŞ

Eskişehir’de otomobilin şarampole yuvarlandığı kazada 2 kişi yaralandı. Yaralılara, bölgeden geçen düğün konvoyunda bulunan vatandaşlar yardım etti.

1 ay önce EKONOMİ

ESGİAD Başkan Vekili Kerem Toparlar, ülkemizdeki ekonomik gelişmelere dair açıklamalarda bulundu. İşsizlik verilerine dikkat edilmeli diyen Toparlar, konkordato alacaklı fonu ile alacaklının korunması gerektiğine dikkat çekti.

1 ay önce GÜNDEM

Türkiye Kent Konseyleri Birliği Başkanı Sedat Köse ve yürütme kurulu üyeleri, Eskişehir Kent Konseyi Başkanı Ahmet Kapanoğlu ile birlikte Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce'yi makamında ziyaret etti.