1 ay önce GÜNDEM

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Zihinsel Engelli Gündüz Yaşam Merkezi'nden hizmet alan zihinsel engelli bireyler için Hayvanat Bahçesi’ne gezi düzenledi.

1 ay önce ASAYİŞ

Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 2024-2025 yeni adli yılının değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi. Adliyenin Yunus Emre Konferans Salonunda gerçekleştirilen 2024-2025 yeni adli yılının değerlendirme toplantısına Eskişehir Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, Cumhuriyet Başsavcı Vekilleri Ayhan Gökalp, Mehmet Özel, İsa Tuncay, Savaş Kılıç ve Murat Özgen, Cumhuriyet Savcıları ve Yazı İşleri Müdürleri katıldı.

1 ay önce YAŞAM

Korku ve ceza, insanlığın üzerinde adeta bir gölge gibi gezinen, sistemlerin ve toplumların yönetim mekanizmalarının merkezine yerleşmiş iki kadim kavramdır. Ancak bu iki kavram, zamanla toplumsal düzeni koruma ve insanları "doğru" yola yönlendirme amacı taşırken, çoğunlukla bireylerin özgürlüklerini sınırlandırma, zihinlerine zincirler vurma ve onları boyunduruk altına alma aracı haline gelmiştir.

1 ay önce KÜLTÜR SANAT

“Aramızdaki temel fark ne biliyor musun? Sen insanlara baktığın zaman üniformalar, bayraklar ve din görüyorsun!” “Peki sen ne görüyorsun bakalım?” “İnsan sadece insan. Seven, acı çeken, acıkan, üşüyen, korkan bir insan.” Serenad- Zülfü Livaneli

1 ay önce EĞİTİM

Eğitim öğretim dönemi başlarken Eskişehir Tepebaşı Lions Kulübü askıda kırtasiye kampanyası ile ihtiyaç sahibi öğrencilere destek oldu.

1 ay önce BİLİM

Tepebaşı Belediyesi ile Sakin Okul Eğitim Kültür ve Sanat Derneği iş birliğinde hayata geçirilen Yeryüzü Ekoloji Okulu’nda, Teleskopla Ay Gözlemi ve Astronomi Anlatımları etkinliği gerçekleştirilecek.

1 ay önce SİYASET

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, bir dizi ziyaret programı kapsamında Eskişehir’e geldi. Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce’ye tebrik ziyaretinden bulunan Ekrem İmamoğlu, Eskişehir’in şehircilik ve belediyecilikte örnek olduğunu söyledi.

1 ay önce ÇEVRE

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ekipleri, 2024 yatırım programında yer alan kırsal mahalle yollarındaki yol yapım, bakım ve onarım çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

1 ay önce SPOR

Tepebaşı Belediyesi tarafından Eskişehir’in düşman işgalinden kurtuluşuna özel bu yıl ikincisi düzenlenen Geleneksel Kurtuluş Tenis Kupası turnuvası final maçlarıyla sona erdi. Turnuvada kazananlara kupaları düzenlenen tören ile takdim edildi.

1 ay önce KÜLTÜR SANAT

Odunpazarı Belediyesi tarafından 7'ncileri gerçekleştirilen Uluslararası Ahşap Heykel Festivali ve Seramik Pişirim Teknikleri Çalıştayı, düzenlenen sergiler ile sona erdi. Festivaller boyunca sanatçılar tarafından üretilen birbirinden eşsiz eserlerin yer aldığı sergilere, sanatseverler yoğun ilgi gösterdi. Eserler, Eskişehirli sanatseverlerden tam not aldı.