1 ay önce SİYASET

AK Parti Eskişehir İl Başkanı Gürhan Albayrak, yapılan istişareler sonucunda 3 ilçeye yeni başkanların atandığını açıkladı.

1 ay önce ASAYİŞ

Eskişehir'de kumar borcundan dolayı bir evden hırsızlık yaptığı esnada 72 yaşındaki Safinaz Ayten'i darp ederek öldüren hasta nakil ambulansı şoförü Mehmet U. hakkında indirimsiz şekilde ‘Kadına karşı kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet, ‘Yağma' suçundan 11 yıl ve ‘Hırsızlık' suçundan 6 yıl hapis cezası verildi.

1 ay önce GÜNDEM

KKTC'nin Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın 100. doğum yılı ve KKTC'nin 50'inci kuruluş yılı anısına Eskişehir'de düzenlenen özel sergiye katılan eski KKTC Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş, "Dünya hakikaten belli ki Kıbrıs'ta bir çözüm istemiyor. Biz de çözüm olmasa bile, bugüne kadar Kıbrıslı Türk'e verilen sözler yerine getirilmemiş olsa bile diyoruz ki, Biz yaşamaya devam edeceğiz" dedi.

1 ay önce ASAYİŞ

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, aralarında Eskişehir'inde olduğu 44 ilde uyuşturucuya yönelik düzenlenen “Narkoçelik-39” operasyonlarında 470 kilogram uyuşturucu madde ile 4 milyon 945 bin 832 adet uyuşturucu hapın ele geçirildiğini ve 293 şüphelinin yakalandığını açıkladı.

1 ay önce ASAYİŞ

Eskişehir'de boşanma aşamasındaki eşiyle ilişkisi olduğu iddiasıyla yeğenini öldüren ve eşinin yaşadığı Bursa'ya giderken yakalanan Nurullah Kalay'ın, indirimsiz şekilde müebbet hapis cezasıyla çarptırılmasına karar verildi.

1 ay önce EKONOMİ

Eskişehir Sanayi Odası, sanayi ekosisteminin geleceği ve dayanıklılığı için çok önemli bir çalışmayı başlattı. Eskişehir Sanayi Odası tarafından Eskişehir Teknik Üniversitesi'nin desteği ve belediyeler, kamu kurumları, üniversiteler, sivil toplum örgütlerinin katılımıyla depreme ve doğal afetlere hazırlık için stratejiler geliştirilecek.

1 ay önce GÜNDEM

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından Gündoğdu Mahallesi’nde yapımı tamamlanan 60 konutun kura çekimi yapılarak hak sahipleri belirlendi.  Hak sahiplerine hayırlı olsun dileklerini ileten Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, ilk üç ismin kurasını çekti.

1 ay önce SAĞLIK

Eskişehir Sağlık Sen Şube Başkanı Hasan Hüseyin Köksal, sendikacılıkta vitesi iyice yükseltti. Sahadan gelen bir başkan olarak, sağlık çalışanlarının sorunlarını çok iyi biliyor. Bunların çözülmesi için sadece Eskişehir’de değil, Bakanlık nezdinde de mücadele veriyor. Cesur ve dobra açıklamalarıyla hep gündem oluyor. Bundan dolayı Eskişehir Sağlık Sen ilimizde çalışan sayısına göre oranı en yüksek Sivil Toplum Kuruluşu (STK) oldu. Sağlık Sen’in Eskişehir’de 5 binden fazla üyesi var.

1 ay önce EĞİTİM

Anadolu Üniversitesi Rektör Adaylığını tek kamuoyuna açıklayan isim olan Prof. Dr. Rıdvan Kozak; “Ben, objektif, tarafsız, tutarlı ve başarı hikayesi olan biriyim. Rutin işlere değil, ülkenin eğitim ve öğretimine değer katmaya, iz bırakmaya talibim” dedi.

1 ay önce ASAYİŞ

Eskişehir'de trafikte seyir halindeyken önündeki otomobilin fren yapması sonucunda kayıp düşen kadın motosiklet sürücüsü yaralanırken, iddialara göre kaza yerine geç gelen sağlık görevlilerinden biri, daha yaralıya müdahale etmeden olayı görüntüleyen İHA muhabiri ile sözlü tartışmaya girdi.