1 ay önce GÜNDEM

Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, ilkokul öğrencilerine yönelik “Kentim İçin Yeşil Ulaşımı Keşfediyorum” etkinliği düzenledi. Etkinlikte, öğrenciler Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin iştiraki olan ESTRAM A.Ş.'yi ziyaret ederek tramvaylar, raylı sistemler ve toplu taşıma kuralları hakkında detaylı bilgilendirildi.

1 ay önce SPOR

Tepebaşı Belediyesi, Görme Engelliler Dayanışma Derneği (GÖRSEM) ve Eskişehir Bisiklet Derneği (VelEsBid) iş birliği ile düzenlenen Engelsiz Tandem Bisiklet Sürüşü etkinliğinde görme engelli bireyler bisiklet sürmenin keyfini yaşadı.

1 ay önce ASAYİŞ

Bilecik'te seyir halinde kontrolden çıkan kamyonun refüje çarpması sonucu meydana gelen trafik kazasında şans eseri ölen veya yaralanan olmadı.

1 ay önce GÜNDEM

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Eskişehir İl Başkanı Ramazan Anıl, Eğitim ve Kariyerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirildi.

1 ay önce EĞİTİM

Stanford Üniversitesi ve Hollanda merkezli olan ve her yıl hazırlanan, dünyanın en etkili bilim insanları açıklanırken, Anadolu Üniversitesi’nden 14 bilim insanı listeye girdi.

1 ay önce KÜLTÜR SANAT

Eskişehirli Yan Flüt sanatçısı Ece Alara Sarıgöl İngiltere'de yapılan uluslararası J. S. Bach Yarışmasında 1'nci oldu. Genç sanatçının bu başarısı Eskişehir sanat dünyasında sevinçle karşılandı.

1 ay önce BİLİM

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bülent Görenek, bilimsel yayınlarına aldığı atıflarla Tıp ve Sağlık Bilimleri kategorisinde ülkemizdeki 11479 akademisyen arasında 3'üncü oldu

1 ay önce ASAYİŞ

Eskişehir'de 2 iş insanının farklı tarihlerde silahla yaralanmasına ilişkin 1'i tutuklu 4 sanığın yargılandığı dava ertelendi.

1 ay önce GÜNDEM

19 Eylül Gaziler Günü, Eskişehir Valiliği meydanında düzenlenen törenle kutlandı.

1 ay önce ASAYİŞ

Eskişehir'de sokak ortasında eski sevgilisine saldırarak 15 yerinden bıçaklayan ve mahkemede kendisini “Kadın olmanın avantajını kullanarak en üstten cezalandırılmamı istiyorlar” diyerek savunan şahsa ‘Kadına karşı kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan 18 yıl, ‘Israrlı takip' suçundan 1 yıl 6 ay ve ‘Ateşli silahlar ve bıçaklar hakkındaki kanuna muhalefet' suçundan 1 ay olmak üzere toplam 19 yıl 7 ay hapis cezası verildi.