1 ay önce SPOR

Eskişehirspor yönetimi, 'Karadeniz Rüzgarı Yayla Şenliği' etkinliğinin tanıtım afişlerinde kulüp logolarının kullanılmasının kendilerinin izni ve onayı dışında olduğunu belirterek resmi sosyal medya hesapları üzerinden bir açıklama paylaştı.

1 ay önce EĞİTİM

Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bülent Açma; Cambridge Üniversitesi Sürdürülebilirlik Liderliği Enstitüsü heyeti ile birlikte 2024 Birleşmiş Milletler Biyolojik Çeşitlilik Taraflar Konferansı (COP16) toplantılarına katılmak için davet aldı.

1 ay önce SİYASET

Okullarda büyüyen hijyen krizi için CHP'li Utku Çakırözer’den çağrı: “Öğrenciler, öğretmenler ve veliler ‘salgın’ kaygısı yaşıyor! Okulda temizlik emek sömürüsüyle değil kadrolu personel ile sağlanır.”

1 ay önce SPOR

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Odunpazarı Belediyesi ve Tepebaşı Belediyesi, Avrupa Hareketlilik Haftası’nın (16-22 Eylül) son gününde “Bugün Yollar Senin” sloganıyla arabasız bir gün için bisiklet turu gerçekleştirdi. Kentin çeşitli noktalarından yola çıkan bisiklet severler Kanlıkavak Gazebo önünde bir araya gelerek hediye çekilişlerine katıldı ve gönüllerince eğlendi.

1 ay önce EKONOMİ

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, seçim vaatlerinden birini daha hayata geçiriyor. Ünlüce’nin Eskişehirlilere söz verdiği “Halk Lokantası” 24 Eylül Salı günü saat 12.00’de hizmete açılıyor.

1 ay önce KÜLTÜR SANAT

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Eskişehir Kazan Tatarları Kültür ve Yardımlaşma Derneği iş birliğiyle Alpar Tatar Etno müzik grubunu Eskişehir’de ağırladı. Tatar kültürüne özgü müzikleri Eskişehirlilerle buluşturan grup büyük beğeni topladı.

1 ay önce KÜLTÜR SANAT

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrasının, orkestra şefi Ender Sakpınar yönetiminde ve solist Gökhan Aybulus ile birlikte, Atatürk Kültür Sanat ve Kongre Merkezinde gerçekleşen “Sezon Açılış Konseri” sanatseverlerden tam not aldı.

1 ay önce GÜNDEM

Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy, Ahilik Haftası nedeniyle bir mesaj yayımlayarak, "Esnaf ve sanatkârın piri Ahi Evran Veli’nin 'Akıl ve ahlak ile çalışıp bizi geçen bizdendir' düsturuyla ticaret ahlakı, yardımlaşma ve dayanışma gibi ilkelere dayanan felsefesi günümüzde de esnaf ve sanatkârlarımıza yol göstermekte, ticaret erbabına kılavuzluk etmektedir" dedi.

1 ay önce SAĞLIK

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan Avrupa Hareketlilik Haftası etkinlikleri kapsamında, Eskişehir Kent Konseyi ve Eskişehir Bisiklet Derneği (VelESBİD) paydaşlığı ile ”Kendin İçin Kentin İçin Harekete Geç” açık hava paneli düzenlendi. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği panelde, sürdürülebilir hareketliliğin kentlerimiz ve toplum sağlığına katkıları konuşuldu.

1 ay önce ÇEVRE

Eskişehir'in de içinde bulunduğu bölge genelinde gök gürültülü sağanak yağışların etkili olması beklenirken, yıldırım düşmesi gibi olumsuzluklara karşı dikkat edilmesi gerektiği açıklandı.