1 ay önce GÜNDEM

Eskişehir'de Ahilik Haftası çerçevesinde düzenlenen programda dualar okunup helva dağıtımı gerçekleştirildi.

1 ay önce SAĞLIK

Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında işe bisiklet ve scooter ile gelen personele teşekkür belgesi takdim etti. Başkan Ataç, “Sürdürülebilir ulaşımı destekleyen tüm arkadaşlarımı tebrik ediyorum” dedi.

1 ay önce EĞİTİM

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Mihalgazi ve Sarıcakaya ilçesinde yaşayan zeytin üreticilerine eğitim verdi. Eğitimde buluşan üreticilere, Anadolu’da Zeytin Baba olarak bilinen Ankara Üniversitesi Gıda Güvenliği Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Mücahit Taha Özkaya tarafından zeytin yetiştiriciliği ve zeytinyağı üretiminde dikkat edilmesi gerekenler anlatıldı.

1 ay önce EĞİTİM

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından Sivrihisar’da 3-6 yaş arasındaki çocuklar için Çocuk Evi açıldı. Çocukların gelişimine, eğitimine büyük katkı sunacak olan Çocuk Evi’nde kayıtlar devam ediyor.

1 ay önce ÇEVRE

Tepebaşı Belediyesi binasındaki ofislerden çıkan kağıt atıklar geri dönüşüme sokularak tekrar kullanıma sunuluyor. Başarılı bir çalışma yürütülen Kağıt Geri Dönüşüm Atölyesi hakkında konuşan Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, “Bırakın belediyeleri Türkiye'nin hiçbir yerinde böyle bir atölye yok” dedi.

1 ay önce SİYASET

CHP Eskişehir Milletvekili Dr. Jale Nur Süllü, Eğitim Sen Şube Başkanı Özkan Demirkol ve Yönetim Kurulu ile bir araya gelerek eğitim-öğretim döneminin başlamasıyla yaşanan sorunları dinledi. Öğrencilerin, velilerin ve öğretmenlerin yaşadıkları sorunlara dikkat çeken Süllü, “Tasarruf tedbirleri kapsamında iktidarın, bu yıl da eğitimi gözden çıkartmasıyla yaşanan sorunların katlanarak arttığını görüyoruz” dedi

1 ay önce GÜNDEM

Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy, teröristlerle çatışırken şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Maşallah Abakay için bir taziye mesajı yayımlayarak, "Şehidimize Allah'tan rahmet, kederli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetlerimize ve Aziz Milletimize başsağlığı ve sabırlar dilerim" dedi.

1 ay önce GÜNDEM

Ünlü araştırma şirketi Numbeo, her yıl açıkladığı dünyanın en güvenli şehirleri listesini açıkladı. Listenin zirvesinde, Birleşik Arab Emirlikleri'nin (BAE) başkenti Abu Dabi yer alırken Eskişehir onuncu oldu.

1 ay önce SİYASET

AK Parti'de Odunpazarı ve Tepebaşı ilçelerinde delege seçimleri başladı. AK Parti Eskişehir İl Başkanı Gürhan Albayrak; ""Siyasetin bayramı olan kongre sürecimiz başladı" dedi.

1 ay önce EKONOMİ

Eskişehir’de İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından çiftçilerin hesabına 54 milyon 590 bin 477 lira tarımsal destek ödemesi yatırıldı.