1 ay önce ASAYİŞ

Aralarında Eskişehir'in de olduğu 27 ilde “Kalkan-27” operasyonunda bin 29 kaçak göçmen yakalandı, organizatörlük yaptığı iddiasıyla 84 şüpheli yakalandı.

1 ay önce GÜNDEM

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ile Eskişehir Bilecik Bölgesi Veteriner Hekimleri Odası arasında iş birliği protokolü imzalandı. Türkiye’ye örnek olacak protokol kapsamında kırsal ilçelerdeki çoban ve bekçi köpekleri için sahiplendirme, mikroçipleme, kimliklendirme ve kuduz aşısı yapılması sağlanacak.

1 ay önce EKONOMİ

Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi (EOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli, Eskişehir İl Defterdarı olarak göreve başlayan Cemil Müsevitoğlu’na hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Ziyaret sırasında Başkan Küpeli, Eskişehir sanayisinin yapısı, Organize Sanayi Bölgesi olarak yürütülen çalışmalar ve projeler hakkında detaylı bilgi verdi.

1 ay önce ÇEVRE

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, NetZeroCities (NZC) İkiz Öğrenme Programı kapsamında eşleştiği Budapeşte Belediyesi temsilcilerini Eskişehir’de ağırladı. Şehirlerin iklim hareketini güçlendirmeyi öngören proje kapsamında Budapeşte heyeti Eskişehir’in projelerini incelerken, şehirlerinde hayata geçirdikleri çalışmaları anlattı.

1 ay önce GÜNDEM

İtfaiyecilik ve Yangından Korunma Haftası etkinlikleri Eskişehir Valilik Meydanı’nda düzenlenen geniş katılımlı törenle başladı. İtfaiye personeli tören sonrası Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce’yi ziyaret etti. Başkan Ünlüce, itfaiye personelinin büyük bir özveriyle çalıştığını belirterek 310’uncu yılını kutladı.

1 ay önce EKONOMİ

Eskişehir Kasaplar ve Lokantacılar Odası Başkanı Bahar Bilen; "Halk Lokantalarına karşı çıkanları 'fakirin yemeğine göz mü diktiniz' yönünde bir bakış doğru olmadığını söylemeliyiz. Halk Lokantaları bundan sonra kamu işletmeleri olarak çalışacağı için, maddi olarak zor durumda olan insanlar için kolaylık sağlıyor olabilir. Buradaki sorun, kamu işletmelerinde yapay olarak aşağıda tutulan fiyatların piyasanın geneline etkisidir" dedi.

1 ay önce GÜNDEM

Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, Esentepe, Ömerağa ve Zafer Mahallesi muhtarlarını makamında ağırladı.

1 ay önce ÇEVRE

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Çamlıca Mahallesi’nde tamamlanan alt yapı çalışmaları sonrası Gündüz Ökçün Bulvarı’nda yol yenileme ve genişletme çalışmaları gerçekleştirildi.

1 ay önce EĞİTİM

Eskişehir'de 'Genç Aşçılar-Geleceğim Mutfağım' proje ortakları Vali Hüseyin Aksoy'u ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgi paylaştı.

1 ay önce ASAYİŞ

Eskişehir'de iki grup arasında çıkan bıçaklı kavgada vücuduna çok sayıda bıçak darbesi alan Fatih Bayar'ın hayatını kaybettiği kavgaya ilişkin 3 sanığın yargılandığı duruşma ertelendi. Duruşmada sanık Burak Z. çok pişman olduğunu kaydederken, Bayar'ın anne ve babası sanıkların en ağır cezayı almalarını talep etti.