1 ay önce EĞİTİM

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Hukuk Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Alpay Hekimler’e, yıllar içerisinde Türkiye ve Avusturya arasındaki ilişkilere özellikle akademik ve kültürel alanda sürdürmeye devam ettiği katkılardan dolayı, Avusturya’nın Yukarı Avusturya Eyalet Hükümeti’nin layık gördüğü Devlet Nişanı, Eyalet Başbakanı Thomas Stelzer tarafından beratı ile birlikte takdim edildi.

1 ay önce GÜNDEM

Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy, Dünya Turizm Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

1 ay önce SPOR

Su sporlarına büyük önem veren ve başarılı sporcular yetiştiren Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, deniz kanosu eğitimlerini tamamladı.  Eğitime katılan kursiyerler hem eğlenceli vakit geçirdiler hem de Eskişehir’in muhteşem manzarası eşliğinde kanonun keyfini çıkardılar.

1 ay önce ASAYİŞ

Eskişehir’de bir sürücü arkadaşının bozulan motosikletini ayağı ile arkadan iterek tehlikeli bir şekilde trafikte ilerledi.

1 ay önce ASAYİŞ

Eskişehir'de ara sokakta hafif ticari aracın yandan çarptığı taksi, savrulup apartman duvarına çarparken o anlar güvenlik kamerasına yansıdı.

1 ay önce ASAYİŞ

Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi (EOSB) itfaiye filosunu genişletmeye devam ediyor. Eskişehir OSB Müdürlüğü, bölgede çıkabilecek olası yangınlara en hızlı ve etkili şekilde müdahale edebilmek için son teknolojiyle donatılmış çok maksatlı itfaiye aracını sanayicilerin hizmetine sundu.

1 ay önce SİYASET

AK Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Engin Vural, Odunpazarı Belediyesi’nin çöp toplama araçlarını Bilecik’e göndermesine sert tepki gösterdi.

1 ay önce EĞİTİM

2024-2025 Eğitim-Öğretim yılı, Türkiye'de eğitim sisteminin karşı karşıya kaldığı derin sorunların gölgesinde başladı. Yaklaşık 20 milyon öğrenci ve 1,2 milyon öğretmenin 74 bin okulda geçireceği yeni dönemde önceki dönemlerden devreden sorunlara yenilerinin ekleneceği açıkça gözleniyor.

1 ay önce GÜNDEM

Son yılların trenddi ahlaksız dindarlık Maalesef üzülerek seyrediyoruz. Adam yalan söylüyor, hırsızlık yapıyor, her türlü ahlaksızlığı yapıyor, sonra gidip abdest alıp namaz kılıyor.

1 ay önce ÇEVRE

Eskişehir'in de içinde bulunduğu bölge genelinin az bulutlu, açık geçeği ve hava sıcaklığının 1-3 derece artacağı bekleniyor.