4 hafta önce EĞİTİM

Bu yıl 66. kuruluş yıldönümünü kutlayacak olan Anadolu Üniversitesinin, 2024-2025 Akademik Yılı açılış dersini, “Hukuk Devleti ve Adalet” başlığı ile Danıştay Başkanı Zeki Yiğit verecek.  2 Ekim 2024 Çarşamba günü düzenlenecek olan Akademik Yıl Açılış Töreni, saat 09.45’te Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başlayacak ve ardından saat 10.00'da Öğrenci Merkezi Yunus Emre Salonu’nda devam edecek.

4 hafta önce KÜLTÜR SANAT

Eskişehir'in Seyitgazi ilçesinde M.Ö. 3500 ile 1900 yılları arasında 1600 yıl kesintisiz yerleşik hayat sürülmüş olan Küllüoba Kazı Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Murat Türkteki, "Kazı çalışmalarında bulunan bazı özel kaplar üzerinde gerçekleştirilen analizler neticesinde dünyada bilinen en eski ağrı kesici kalıntıları ve bitkisel ilaç kullanımına dair diğer kanıtlar Küllüoba'daki varlığını göstermiştir" dedi.

4 hafta önce GÜNDEM

Türk Mutfak Kültürünün taşıyıcılarından Somer Sivrioğlu ‘Master Şef' Eskişehir Türk Ocağı'nı ziyaret etti

4 hafta önce ASAYİŞ

Eskişehir’de jandarma tarafından durdurulan araçta bebek lahiti ile yakalanan bir kişi gözaltına alındı.

4 hafta önce SİYASET

CHP Milletvekilleri Utku Çakırözer, Dr. Jale Nur Süllü ve İbrahim Arslan Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü görevine atanan Tolga Yılmaz’ı makamında ziyaret ederek, başarılar diledi. Ziyarette gerçekleştirilen görüşmelerde CHP Eskişehir Milletvekilleri ve İl Emniyet Müdürü Tolga Yılmaz Eskişehir’in güvenli şehir olma özelliğini bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da korumaya devam edeceğine dikkat çektiler.

4 hafta önce GÜNDEM

Eskişehir'in sevilen eğitimcilerinden Alaattin Otuzoğlu vefat etti.

4 hafta önce GÜNDEM

Sarıcakaya Belediye Başkanı Ahmet Dönmez, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce’yi ziyaret ederek Sarıcakaya ilçesinde Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından yapılan yol çalışmaları için teşekkür etti.

4 hafta önce EĞİTİM

Eskişehir Teknik Üniversitesi (ESTÜ) 2 Eylül Kampüsü'nde 26 Eylül 2024 Perşembe günü coşkuyla başlayan geleneksel Oryantasyon Günleri devam ediyor.

4 hafta önce GÜNDEM

Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy, Sivrihisar İlçesi'nde çeşitli ziyaretlerde bulunarak birçok programa katılım gösterdi. Programlarına ilk olarak Sivrihisar Kaymakamlığı'nı ziyaret ederek başlayan Vali Aksoy, Kaymakam Hüseyin Sayın'dan ilçenin eğitim, sağlık ve asayiş durumu hakkında bilgi aldı.

4 hafta önce GÜNDEM

Tepebaşı Belediyesi ile Eskişehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği tarafından, bu yıl 37’nci kez kutlanan Ahilik Haftası dolayısıyla vatandaşlara pilav ve ayran ikramı yapıldı.