3 hafta önce KÜLTÜR SANAT

Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy, 8. Uluslararası 28. Ulusal Seyit Sultan Sücaeddin Veli'yi Anma Etkinlikleri'ne katılım sağladı. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Dr. Serdar Çam'ın da katıldığı etkinlik saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı.

3 hafta önce ASAYİŞ

Eskişehir'de bir ara sokaktan ters yöne girerek caddeye çıkan cip ile motosikletin çarpıştığı trafik kazasında yaralanan motosiklet sürücüsüne sağlık ekipleri müdahale etti.

3 hafta önce EĞİTİM

Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 'Maziden Atiye Ahlat' projesi çerçevesinde Eskişehir'den Ahlat'a gönderilen öğrenciler Cumhurbaşkanlığı Ahlat Külliyesi'nde gerçekleştirilecek 1 haftalık kamp programına katılacak.

3 hafta önce ÖZEL HABER

Eskişehir İl Sağlık Müdürlüğü'nün bahçesinde bugün (29 Eylül Pazar) çok sayıda ağaç kesildi. Yapılan ağaç katliamı tepki topladı.

4 hafta önce KÜLTÜR SANAT

Kuzey Kafkasya yerel halkları olan Çerkes boyları 19.yüzyılda savaşlar nedeni ile Anadolu coğrafyasına göçe zorlanmışlar. Genel olarak Çerkes olarak adlandırılan bu Kafkas toplulukların bir bölümü Eskişehir il sınırlarına yerleşmişler. Çerkes olarak tanımlanan bu göçmen topluluklar... Abhaz, Adige, İnguş, Dağıstan, Karaçay, Malkar, Oset gibi alt kimliklerden oluşmaktadır.

4 hafta önce KÜLTÜR SANAT

Tepebaşı Belediyesi, yıllardır uluslararası ölçekte sürdürdüğü 3 büyük sanat etkinliğini bu sene “Sanat Tepebaşı’nda” adı ile bir arada gerçekleştirecek. Eskişehir, 3-6 Ekim tarihleri arasında 13 sanatçının katılımıyla; şiir, resim ve pişmiş toprak ile dopdolu bir sanat programına ev sahipliği yapacak.

4 hafta önce EKONOMİ

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, çiftçilere destek olmaya devam ediyor. Çiftçilerin tarımda verimli ekim yapması için ücretsiz “Mobil Cihaz ile Toprak Analizi” hizmeti ilk olarak Mahmudiye ilçesinde başladı.

4 hafta önce SAĞLIK

Tepebaşı Belediyesi ve Tepebaşı Sağlıklı Kent Konseyi iş birliğinde düzenlenen söyleşide Prof. Dr. İlknur Maviş, çocukluk döneminde dil ve konuşma bozuklukları konusunu katılımcılara anlattı.

4 hafta önce EĞİTİM

MEGEM’de 37. dönem mezuniyet coşkusu yaşandı. Mezuniyet töreninde konuşan Eskişehir OSB Yönetim Kurulu Üyesi ve MEGEM Yönetim Kurulu Başkanı Samet Özkaya, 37 dönem sonunda 2 bin 134 kursiyere eğitim vererek sanayide meslek ve iş sahibi yaptıklarını aktardı.

4 hafta önce GÜNDEM

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, İtfaiyecilik ve Yangından Korunma Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen kutlamaya katıldı. Burada itfaiye personeli ile pasta kesen Başkan Ünlüce, “Büyük bir özveriyle ve fedakarlıkla çalışan itfaiye personelimizin 310’uncu yılını kutluyorum” dedi.