3 hafta önce GÜNDEM

Tepebaşı Belediyesi tarafından 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü’ne özel gerçekleştirilecek etkinlikle çocuklara hayvan sevgisi aşılanacak.

3 hafta önce SPOR

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin ücretsiz düzenlediği Çocuk ve Yetişkin Spor Eğitimlerinde ön kayıtlar, online ve yüz yüze olacak şekilde 7 Ekim Pazartesi saat 09.00’da başlıyor.

3 hafta önce SİYASET

AK Parti Eskişehir İl Başkanı Gürhan Albayrak, saha ziyaretlerine ara vermeksizin devam ediyor. Sabah saatlerinde Eskişehir Ticaret Borsası’nı ziyaret eden Başkan Albayrak, üreticiler ile birlikte mısır alım seansına katıldı.

3 hafta önce SAĞLIK

Eskişehir Sağlık Sen Şube Başkanı Hasan Hüseyin Köksal ve yönetimi, hastane öncesi acil sağlık hizmetlerinin ön saflarında gece gündüz büyük bir özveriyle görev yapan İl Ambulans Servisi Başhekimliğini ziyaret etti.

3 hafta önce GÜNDEM

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce ve Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Gündoğdu Mahallesi’nde vatandaşlarla ve esnafla bir araya geldi. Kapalı pazar,  mahalle esnafını gezen ve hayırlı işler dileklerini ileten başkanlar, mahalle sakinlerinin istek ve taleplerini dinlediler.

3 hafta önce ÇEVRE

Eskişehir'in kuzey kesimlerinde hafif sağanak yağışın etkili olması ve hava sıcaklığının mevsim normallerinin altında seyretmesi bekleniyor

3 hafta önce ASAYİŞ

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, aralarında Eskişehir'inde olduğu 8 ilde jandarma tarafından “nitelikli dolandırıcılık ve yasa dışı bahis” suçlarına yönelik düzenlenen “Siberağ-8” operasyonlarında hesaplarında 16 milyon 800 bin TL para hareketliliği bulunan 22 şüphelinin yakalandığını bildirdi.

3 hafta önce ASAYİŞ

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'ne ait şehir içi yolcu otobüsünde seyir halindeyken şoförün kucağında bir çocuğun bulunduğu görüntüler, tepkilere neden oldu.

3 hafta önce ÖZEL HABER

Deniz'in köpüklerinden güzeller güzeli bir kız çocuk dünyaya geldi. ona "köpük" anlamına gelen Afrodit adını verdiler. Batı edebiyatının ilk büyük ozanı olarak bilinen ve Smyrna (İzmir) bölgesinde yaşadığı iddia edilen Homeros, “İlyada ve Odysseia” isimli eserinde, tarihin ilk güzellik yarışmasının M.Ö 2000 de bugünkü Kaz Dağı olarak bilinen İda dağında yapıldığından bahseder. Yarışmacılar, Eris, Hera, Athena ve Afrodit’tir. Seçen jüri üyesi ise Paris’tir.

3 hafta önce TEKNOLOJİ

İkinci Dünya Savaşından sonra dünya üzerinde tarım hızla gelişmeye başladı. Bu gelişmenin en büyük sebeplerinden biri traktör sanayindeki gelişmelerdi. Gelişmiş ülkelerde seri halde üretilen ve tarıma uygun traktörlerin piyasaya sürülmesi ve fiyatlarının uygun olması satış oranlarını kullanımlarını artırdı. İkinci dünya savaşı sonrasında da ülkemizde traktör üretimi yoktu. Tarım genelde at, katır, eşek gibi hayvanların kullanımıyla yapılabiliyordu.