3 hafta önce SİYASET

CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü;"Türkiye’nin Avrupa Birliği (AB) ile tam üyelik müzakerelerinin başlamasının üzerinden 19 yıl geçti. 1999 Helsinki Zirvesi’nde resmen adaylık statüsünün elde edilmesi ve 3 Ekim 2005 tarihinde katılım müzakerelerine başlanan süreç, Türkiye’nin Cumhuriyet tarihi boyunca ulaştığı en önemli diplomatik hedeflerden birini gerçekleştirme potansiyeline sahipken 22 yıllık AKP iktidarlarının yanlış politikaları yüzünden adeta, heba edildi."

3 hafta önce GÜNDEM

Alpu ilçesinin mahalle muhtarları, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce ile bir araya geldiler. Muhtarların taleplerini dinleyen Ünlüce, sorunların çözümü konusunda muhtarlarla ortak hareket edeceklerini söyledi.

3 hafta önce SİYASET

Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenter Asamblesi (KEİPA) Türkiye Delegasyonu Başkanı ve Eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı - Milletvekili Fatih Dönmez, Uluslararası Karadeniz Rize-Ayder Forumun’na katıldı. Forumda konuşma yapan Milletvekili Dönmez, Lojistik ve Ulaştırma konuları dahil pek çok konuyu ele aldı.

3 hafta önce EĞİTİM

Bilim, eğitim ve araştırma alanına sunduğu katkılar, İİBF’de özveriyle yürütmüş olduğu idari görevler kapsamında sunduğu hizmetlerle, akademi dünyasına çok değerli ve derin izler bırakmış olan Prof. Dr. Yılmaz Benligiray düzenlenen anma töreni ile son yolculuğuna uğurlandı.

3 hafta önce ASAYİŞ

Eskişehir merkezli olarak 17 ilde eş zamanlı düzenlenen operasyonlar neticesinde, sosyal medya üzerinden yanıltıcı paylaşımlara reklam vererek, yüksek kazanç vaadiyle ikna ettikleri vatandaşlardan 2,5 milyar TL haksız kazanç elde ettiği belirlenen 44 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

3 hafta önce ASAYİŞ

Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy'un başkanlığında gerçekleştirilen İl Güvenlik ve Asayiş Koordinasyon Toplantısı'nda birçok konu hakkında değerlendirme yapıldı.

3 hafta önce SAĞLIK

Eskişehir'de vefat ettikten sonra Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi'ne kadavra olarak bağışlanan ve 6 yılda 10 bin öğrencinin eğitim gördüğü Ali Arıcan'ın cenazesi defnedilmek için ailesine törenle teslim edildi.

3 hafta önce EĞİTİM

Tepebaşı Belediyesi’nin belde evlerinde yetişkinlere yönelik düzenlenecek Tokat baskısı, bambu örücülüğü ve tutkal hamuru figürlendirme kursları için kayıtlar başlıyor.

3 hafta önce SPOR

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen “Cumhuriyet Kupası Belediye Çalışanları Futbol Turnuvası” açılış karşılaşmalarıyla başladı. Turnuvada belediye çalışanlarından oluşan 14 takım şampiyonluk mücadelesi verirken, ilk gün karşılaşmalarında 2 maçta toplam 8 gol atıldı.

3 hafta önce ASAYİŞ

Eskişehir'de Ticaret İl Müdürlüğü ekiplerince haksız fiyat artışı kapsamında yapılan denetimlerde toplam 323 bin 378 TL idari para cezası uygulandı.