3 hafta önce KÜLTÜR SANAT

Tepebaşı Belediyesi tarafından düzenlenen “Sanat Tepebaşı’nda” etkinliği tüm hızıyla sürerken, programın üçüncü gününde belgesel gösterimi ve imza günü sanatseverlerden tam not aldı.

3 hafta önce EĞİTİM

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak amacıyla ihtiyaç sahibi öğrencilere Yılmaz Büyükerşen Balmumu Heykeller Müzesi’nden elde edilen gelirle burs desteği sağlıyor. Öğrencilerin başvurularını beklediklerini söyleyen Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, “Yılmaz Büyükerşen Balmumu Heykeller Müzemizin geliri eğitim için kullanılıyordu. Bu gelirlerden üniversite öğrencilerine de burs desteği vermeye başlıyoruz” dedi.

3 hafta önce EĞİTİM

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, 4 Ekim Hayvanları Koruma ve Hayvan Bakıcıları Günü nedeniyle çeşitli etkinlikler düzenledi. Es Çocuk Evi ve Hayvanat Bahçesi’nde hayvanları yakından tanıma fırsatı yakalayan minikler, Çocuk Hakları Birimi tarafından düzenlenen Drama Atölyesi’nde de hazırladıkları afişlerle hayvan haklarına dikkat çekti.

3 hafta önce KÜLTÜR SANAT

Tiyatro tarihinin sevilen ve klasikleşmiş eserlerinden birisi olan Lüküs Hayat Müzikali’nin prömiyeri, Atatürk Kültür Sanat ve Kongre Merkezinde gerçekleşti.

3 hafta önce EKONOMİ

Eskişehir'de bazı çiftçiler plansız üretim ve maliyetlerden dolayı ürünlerini hasat etmeden tarlalarını sürerken, pazarda fiyatı 15 lira ile 30 lira arasında değişen sebzeyi 3 liraya satamadıklarını belirtti.

3 hafta önce ASAYİŞ

Eskişehir’de müşterilerini 25 milyon TL dolandıran kuyumcu tutuklandı.

3 hafta önce KÜLTÜR SANAT

Tepebaşı Belediyesi 12. Uluslararası Eskişehir Şiir Buluşması, 13. Uluslararası Sanat Çalıştayı ve Pişmiş Toprak Sempozyumu Sergisi’ni içinde barındıran “Sanat Tepebaşı’nda etkinliği dolu dolu geçiyor.

3 hafta önce SİYASET

Rahmi Çınar başkanlığındaki CHP Odunpazarı İlçe Yönetimi ve Tuna Can Ünver başkanlığındaki CHP Odunpazarı Gençlik Kolları Yönetimi, Eskişehir Atatürkçü Düşünce Derneği’ni ziyarete geldi.

3 hafta önce ÖZEL HABER

Yunus Emre Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Kimya Öğretmeni Mustafa Şenterzi 2 yıl önce vefat etmişti. Onun ölümü eğitim camiasında üzüntüyle karşılanmıştı. Uğradığı büyük haksızlıklar hala unutulmadı.

3 hafta önce EĞİTİM

Eğitim Sen Eskişehir Şube Başkanı Özkan Demirkol, 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü dolayısıyla basın açıklaması yaptı. Demirkol; "Dünyanın her yerinde eğitim emekçileri siyasi iktidarlara değil; halka ve öğrencilerine karşı sorumludur" dedi.