2 hafta önce SAĞLIK

Eskişehir’de bulunan Avukat Şahap Demirer İlkokulunda öğrenim gören İzzettin Abdullah’ın nefes borusuna takılan tost parçası, nöbetçi öğretmen tarafından hemlich manevrasıyla çıkarıldı. Olay anı güvenlik kamerasına yansırken, küçük öğrenci öğretmeninin elini öperek teşekkür etti.

3 hafta önce GÜNDEM

Odunpazarı Belediyesi'nde uzun yıllar Özel Kalem Müdürlüğü yapan Başkan Yardımcısı Şenol Durur bugün görevinden istifa etti.

3 hafta önce GÜNDEM

Geleceğimizin teminatı olan çocuklar ve gençler, bugün daha önce hiç olmadığı kadar karmaşık ve tehlikelerle dolu bir dünyada yetişiyorlar. Ancak bu karmaşıklık, çoğu zaman onların sağlıklı bireyler olma yolundaki potansiyellerini törpülüyor, kişisel gelişimlerini olumsuz etkiliyor. Okula gidip arkadaşlarıyla oyunlar oynaması gereken bir genç, nasıl oluyor da sokakların acımasızlığı içinde bir “suç makinesi” haline dönüşüyor?

3 hafta önce ASAYİŞ

Afyonkarahisar'da geçirdikleri trafik kazası sonrası hayatlarını kaybeden Nurcan Belyurt, annesi Gülüzar Belyurt ve dedesi Fethi Belyurt'un cenazeleri Eskişehir'de kılınan cenaze namazı sonrası son yolculuklarına uğurlandı.

3 hafta önce GÜNDEM

Tepebaşı Belediyesi ve Eskişehir Büyükşehir Belediyesi İmar Komisyonu Başkanı Erdoğan Aydoğmuş, 5 Ekim 2024 tarihinde Sabah Gazetesinde haber olan “Çukurhisar Hisar Mahallesi 11327 Ada 1 ve 53 parsel sayılı taşınmazların imar değişikliği yapılarak rantının arttırıldığı” ile ilgili iddialar hakkında açıklamalarda bulundu.

3 hafta önce EKONOMİ

2023 yılı kurumlar vergisi rekortmenleri il geneli sıralamasında 8 bin 601 mükellef arasında 226. sırada yer alma başarısı gösteren Halk Ekmek A.Ş., kazancını yine halka dönük yatımlara aktarıyor. Şirket son olarak, Halk Süt ürünlerinin üretildiği Mahmudiye - Çifteler - Han İlçeleri Süt Üreticileri Birliği’ne ait üretim tesislerinin satın alınması sürecini başlattı.

3 hafta önce ÇEVRE

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Alpu ilçesinde kurumların altyapı çalışmalarını tamamlamasının ardından ilçe merkezindeki Fevzipaşa ve Yunus Emre mahallelerinde asfalt kaplama çalışması gerçekleştiriyor.

3 hafta önce GÜNDEM

Tepebaşı Belediyesi Rekreasyon Birimi, Eskişehir Organize Sanayi Tenis Spor Kulübü’nün ‘Organize Patiler’ yararına düzenlediği tenis turnuvasına katılarak dikkate dayalı keyifli etkinlikler gerçekleştirdi.

3 hafta önce ÇEVRE

Beylikova Belediyesi, ilçe merkezinde yeni açılan, taşı eksik olan ve bozulan sokaklarda kilitli parke taşı döşeme çalışmalarına başladı. Beylikova Belediye Başkanı Av. Hakan Karabacak, İlçe Başkanı Yusuf Baykara ve Belediye Başkan Yardımcısı Ali Osman Taş ile birlikte sahada çalışmaları yerinde inceledi.

3 hafta önce ASAYİŞ

Tepebaşı Belediyesi, Alınca Mahallesi’nde tarım arazisine kaçak olarak yapılan ve ‘Hobi Bahçesi’ olarak isimlendirilen imara aykırı yapıların yıkım işlemlerini gerçekleştiriyor.