Yapılan değerlendirmeler sonucu 'Tavşanlı Güveci', Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenerek coğrafi işaret tescil belgesini aldı. Tavşanlı ilçesinde toprak kapta pişirilen güvecin damak tadı, yıllardır hiç değişmediği belirtildi. Toprak kaplara konulan et, taş fırın içerisinde odun ateşi ile birleşmesiyle lokum kıvamına erişerek eşsiz bir lezzete bürünüyor. Çıraklıktan itibaren yıllarını bu sektöre adayan Güveç ustası Veli Yalçınkaya, büyükbaş ve küçükbaş hayvanlardan yapılan Tavşanlı'daki güvecin özellikle de erkeç (Erkek keçi) etinden yapılanların benzerlerinden farklı ve daha çok tercih edildiğini söyledi.
Senelerdir iş ve eğitim hayatı nedeniyle Tavşanlı dışında büyük şehirlerde yaşadığını belirten Turgut Benli, "Tavşanlı’ya geldikçe Güveç eti tatmayı çok seviyorum. Her Tavşanlı'ya gelip de güveç yediğimizde tadı damağımızda kalıyor. En popüler yemek çeşitlerimizden. Ayrıca Tavşanlı güveç etinin coğrafi etiket almasının Tavşanlı gastronomi turizmine de çok katkısı olacağını düşünüyorum" diye konuştu.