Ümit Alan, Eskişehir’e dair en çok özlediği şeyleri anlatırken şunları söyledi:
“Eskişehir’de net iki şeyi özlüyorum. Birincisi, her yere yürüyerek gitmek. Bu şehirde insanların en büyük şansı, yürünebilir bir şehir olması. İkincisi de bisiklet… Hayatım bu şehirde bisiklet üzerinde geçti. Üniversiteye bisikletle gidiyordum, işe bisikletle gidiyordum. 2003 yılında İstanbul’a taşındım. Benim göçtüğüm yıllarda Eskişehir bir şantiyeydi, dönüşüm halindeydi. Şehir benim olmadığım yıllarda inanılmaz bir değişim geçirdi ve herkesin turistik seyahat için gelmeye başladığı bir yer haline geldi. Bana artık Eskişehir bir film seti gibi geliyor. Tiyatrosu, operası, sineması, toplu taşıması, yürünebilir alanları ve bisiklet yollarıyla her şeyiyle çocuklar ve gençler için tasarlanmış bir şehir. Böyle bir etkinliği düzenleyen, Eskişehirlilerin evlatlarına sahip çıkan Ayşe Başkan’a teşekkür ederiz.”
Tuna Kiremitçi, Eskişehir’in çocukluğu üzerindeki etkisini şu sözlerle anlattı:
“Benim çocukluğumun en mutlu kısmı Eskişehir’de geçti. O yıllarda şehir bugünkü gibi değildi; Porsuk kıyısındaki toprak yollarda bisiklete binip apartmanların arkasındaki arsada top oynardık. Porsuk’a kaçan toplarımızı almak için uzun sopalar yapardık. Çocuk olarak Eskişehir’de çok mutluymuşum ve bugün sahip olduğum akıl sağlığımın büyük bir kısmını burada geçirdiğim çocukluğa borçlu olduğumu düşünüyorum.”
Eskişehir’in her zaman iyi yönde geliştiğini vurgulayan Kiremitçi, “Ayşe Başkan varken içim daha da rahat.” dedi.
Eskişehir’in kültürel yapısından yaşam tarzına, şehirde büyümenin getirdiği duygulardan ayrılığın hissettirdiklerine kadar birçok konu ele alındı. Söyleşinin ardından Tuna Kiremitçi, sevilen şarkılarını Eskişehirliler için seslendirdi.
Eskişehirlilerin yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte katılımcılar, hem keyifli anlar yaşadı hem de kentin değerli isimleriyle bir araya gelmenin mutluluğunu paylaştı.