EĞİTİM

Üniversiteye yerleşene ikinci üniversite fırsatı

Loading...

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçları 16 Temmuz'da açıklandı. Bu çerçevede; 25 Temmuz'da başlayan ve 2 Ağustos'ta sona erecek olan tercih süreci devam ederken, Eskişehir'de 1958 yılında kurulan ve ülkenin en köklü üniversitelerinden birisi olan Anadolu Üniversitesi'nin Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal, Anadolu Üniversitesi'nin sağladığı imkanlar ile gençlerin ilgisini çekeceğini söyledi. Birçok üniversitede olduğu gibi kulüp imkânları, üniversitenin sosyal tesisleri, sportif imkânları ve kültür sanat gibi imkanlarının Anadolu Üniversitesi'nde mevcut olduğunu dile getiren Rektör Erdal, öğrencilerin bu etkinlikleri hem şehirde hem üniversitede yaşama fırsatlarının olduğunu ifade etti. Anadolu Üniversitesi Eğitim Destekleme Vakfı'nın da bünyesinde sözelden ilk bin, dilden ilk 3 bin, eşit ağırlıktan ise ilk 5 bin ve sayısaldan ilk 20 bine giren öğrencilere özel burslar sağladığını belirten Rektör Prof. Dr. Fuat Erdal, öğrencilere eğitim hayatları boyunca üniversitenin konuk evi ve rezidansında kalma, 3 öğün yemek yeme ve özellikle derece yapan öğrencilere laptop gibi imkânlar sağladıklarını dile getirdi.
"1958 yılında kurulan ülkemizin en eski üniversitelerinden bir tanesi Anadolu Üniversitesi"
Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal, "Öncelikle bütün adaylarımıza başarılar diliyorum. Umuyorum kendi kariyer hedefleri boyunca hedefledikleri hayal ettikleri yerlere yerleşirler. Ülkemize faydalı mesleklere kavuşurlar. Anadolu Üniversitesi 1958 yılında kurulan ülkemizin en eski üniversitelerinden bir tanesi. Dolasıyla gençlerimizin en çok tercih edeceği üniversitelerden birisi olacağına inanıyoruz. Üniversite olarak biz sosyal bilimler ağırlıklı olmak üzere sağlık bilimlerinde de yine aynı şekilde uzaktan eğitimde de iddialı üniversitelerden birisiyiz. Anadolu üniversitesi dual sistem olan yani hem örgün hem de açık eğitim veren üniversitelerden bir tanesi. Gençlerimizin en çok ilgisini çekecek konulardan bir tanesi üniversitemizin sağladığı imkânlar, birçok üniversitede olduğu gibi kulüp imkânları, üniversitenin sosyal tesisleri, sportif imkânları, kültür sanat imkânları üniversitemizde mevcut. Hem şehir de hem üniversitemizde bu tür etkinlikleri yaşama imkânları var. Onun ötesinde burslar gençlerimizin ilgisini çeken konulardan bir tanesi" dedi.
"Milli sporcularımız eğer üniversitemizi tercih ederlerse yine burs imkânlarımızdan yaralanmış olacaklar"
Anadolu Üniversitesi Eğitim Destekleme Vakfı'nın bünyesinde sözelden ilk bin, dilden ilk 3 bin, eşit ağırlıktan ilk 5 bin ve sayısaldan ilk 20 bine giren öğrencilere özel burslar sağladığını aktaran Rektör Erdal, "Öncelikle eğitim hayatları boyunca üniversitemizin konuk evinde, rezidansında kalma imkânı, yine aynı şekilde eğitim hayatları boyunca 3 öğün yemek yeme imkânı, özellikle derece yapan öğrencilerimize laptop gibi imkânlarımızı sağlıyoruz. Bu sadece YKS ile yerleşen öğrencilerimize değil, aynı zamanda sanat ve müzik alanındaki 3 birimimiz; Güzel Sanatlar Fakültemiz, Devlet Konservatuvarı ve Engelliler Entegre Yüksekokulu'muzdaki özel yetenekle sınav alan birimlerimizde de müzik ve sanata destek burslarımız mevcut. Yine sporu gençlerimize özendirmek anlamında da milli sporcularımız eğer üniversitemizi tercih ederlerse yine burs imkânlarımızdan yaralanmış olacaklar. Son grubumuzda da uluslararası öğrencilerimiz var. Üniversitemizi tercih eden ve yerleşen başarılı uluslararası öğrencilerimize, bizim gönül elçilerimize de üniversitemizin imkânlarında da yararlandırmaya çalışacağız" şeklinde konuştu.
"1 milyonun üzerinde kayıtlı öğrencimiz var ve bu sayıyla dünyanın 3'üncü büyük üniversitesiyiz"
Rektör Prof. Dr. Fuat Erdal, sözlerinin devamında şunları söyledi:
"İkinci üniversite herhangi bir önlisans, lisans programına yerleşmiş ya da mezun olmuş öğrenciler aynı zamanda üniversitemizden yaklaşık 60 programa yakın programdan tercih de bulunabiliyorlar. Şu anda Türkiye’deki herhangi üniversiteye önlisans ya da lisans programına kayıt olan bir öğrencimiz aynı zamanda Anadolu Üniversitesi olarak ikinci diplomayı üniversitemizden alabilirler. Gençlerimizin bu imkânları değerlendirmelerinde fayda var. Örneğin, herhangi bir üniversitenin tıp fakültesine yerleşen lisans öğrencimiz aynı anda aynı gün Anadolu Üniversite’sinde işletme, sosyal hizmetler gibi alanlarda da kayıt olabilirler. Dolayısıyla öğrencilerimiz hem ikinci anadal yapma imkânı hem ikinci diploma imkânı ya da tamamen kendi kişisel gelişimleri için kullanabilecekleri alanlarda uzmanlaşmaya giden programları tercih etme imkânları var. Bu bağlamda bizim şuan da yaklaşık 1 milyonun üzerinde kayıtlı öğrencimiz var. Bu sayıyla dünyanın 3'üncü büyük üniversitesiyiz. Aynı zamanda Türkiye’mizin de gururu. Bu bağlamda 4 milyona yakın mezunumuzla Türkiye’nin her yerine yayılmış bir aileyiz. Bütün tercihte bulunan gençlerimize hangi üniversiteyi tercih ederlerse etsinler, ikinci üniversite olarak da Anadolu Üniversitesi'ni tercih etmeleri ve kendilerine B planları, yeni yollar, yeni ufuklar açmalarını öneriyoruz."