Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, kentte faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile temaslarını sürdürüyor.

Alpu Ovası’nda Tehlike Çanları Alpu Ovası’nda Tehlike Çanları

Bu kapsamda Başkan Ataç, Alpagut-Atalan’da Madene Hayır Platformu üyelerini ağırladı. Encümen salonunda gerçekleşen toplantıda, platform üyeleri, kuruldukları günden bugüne yaptıkları çalışmaları anlattı. Platform üyeleri, Cengiz Holding’e bağlı Eti Bakır’ın, Eskişehir’de 28 endemik bitki türüne ev sahipliği yapan Tepebaşı ve Mihalgazi ilçelerine bağlı Alpagut ve Atalan mahallerinde yapmayı planladığı altın-gümüş maden ocağı projesini kabul edemeyeceklerini, engel olmak için ellerinden gelen çalışmayı yapacaklarını belirtti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Ataç, “Siyanürlü altın ve gümüş madeni arama faaliyetlerine karşı şehrimizin doğasını ve geleceğini korumaya devam edeceğiz. Bölgenin doğal yapısının, su varlıklarının, tarım arazilerinin talan edilmesine izin vermeyeceğiz. Tıpkı kömürlü termik santral  planında olduğumuz gibi bu maden arama çalışmalarında da birlik olacağız” dedi.

Editör: Ayhan Aydıner