Tepebaşı Belediyesi Kadın Üretici Ürün Satış Noktası ile kırsal mahalle sakini kadınların ürünlerini Eskişehirliler ile haftada üç gün buluşturmaya devam ediyor.
Öte yandan projeye Kızılinler Mahallesinden katılan kadınların ürettiği bağrıbütün kavunu da Eskişehirlilerin beğenisine sunuluyor. Kendine has şekli, kokusu ve tadı ile vatandaşların dikkatini çeken kavun çeşidi, doğal yöntemler ile yetiştiriliyor.
Başkan Ataç: Eskişehirlilerin tanımasını isterim
Özdilek Sanat Merkezi’nde kadın üreticiler ile bir araya gelen Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç da bağrıbütün kavun türünün tanıtılmasının önemli olduğunu vurguladı. Başkan Ataç, “Bu kavunu Kızılinler Mahalle Muhtarımız ve mahalleli üreticilerimiz bana getirdiler ve bağrıbütün türünü bana anlattılar. Göçmen vatandaşlarımız Bulgaristan’dan gelirken bu tohumu getirmişler ve iklimi uygun yerlerde yetiştirmeye başlamışlar. Yozgat Aydıncık’ta yetiştirilen bu kavun Kızılinler Mahallesinde de üreticilerimiz tarafından yetiştiriliyor. Ancak sezonu biraz kısa sürüyor, vatandaşlarımız bu kavunu Kadın Üretici Ürün Satış Noktalarımızdan temin edebilirler. Bu ürünün oldukça yararları var, kıraç yerde yetiştiği için şekeri az. Ortasında görünen kısmı bir çekirdek. Zaten kavun keser gibi kesilmiyor, dilimlenip tüketiyorsunuz kolayca. Gerçekten Eskişehirlilerin bu ürünü tanımasını isterim. Kadın üreticilerimizin emeğinin değer bulması çok önemli, onları desteklemeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
Kızılinler Mahalle Muhtarı İbrahim Can ise “Bağrıbütün sezonluk bir ürün, kısa bir süresi var, bu yüzden her zaman ulaşmak mümkün olmuyor. Kızılinlerde yetişen yöresel, mahallemize özgü lezzeti olan bir kavun. Üretici kadınlarımız sayesinde ürünlerimizi daha fazla yere ulaştırabiliyoruz. Bağrıbütünü de bilenler talep ederler ama sanıyoruz ki artık daha çok kişi bu ürünü isteyecek. Seneye de üretimi daha fazla olabilir, bu yıl 20 dekara yakın alanda ekildi. Başkanımıza çok teşekkür ediyorum bu fırsatı verdiği için” sözlerini kullandı.
Üretici Sevinç Serhan ise “Bağrıbütünü mayıs ayında ekiyoruz, ağustos ayına kadar sezonu devam ediyor. Tadı ve aroması farklı bir ürün. Başkanımıza bu ürünlerimizi satma, aileme ve çocuklarıma destek olma şansı verdiği için teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Sevinç Serhan’ın eşi Fehmi Serhan da eşini desteklediğini belirterek, “Bu imkanı kadınlarımıza sağladığı için Ahmet Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Bu sayede ekonomik özgürlük sağlayan, özgüven kazanan hanımlarımızı destekliyoruz” dedi.
Emine Ünlüer adlı üretici de “Öncelikle Ahmet Başkanıma çok teşekkür ediyoruz. Bunlar bizim ata tohumumuz. Bağrıbütünü top halinde kuruturuz, ekeceğimiz zaman kırar ve tohumu o şekilde ekeriz. Herkesi de pazarımıza bekliyoruz, tüm arkadaşlarımızın ürünleri çok lezzetli. Bağrıbütünlerimiz de çok lezzetli, Eskişehirlileri bekliyoruz” diye konuştu.
Satış yerini ziyaret eden ve bağrıbütün kavununu tadan vatandaşlar da ürünü sevdiklerini belirtiyor. Kadın Üretici Ürün Satış Noktası; salı günleri Uluönder Mahallesi Fevzi Çakmak Caddesi’nde (Avlulu Çarşı arkası), perşembe günleri Özdilek Sanat Merkezi bahçesinde ve cumartesi günleri de Batıkent Mahallesindeki Hasan Âli Yücel Belde Evi bahçesinde Eskişehirliler ile bir araya geliyor.
Bağrıbütün Kavunu Eskişehirlileri Bekliyor
Tepebaşı Belediyesi Kadın Üretici Ürün Satış Noktası projesine Kızılinler Mahallesinden katılan kadınlar, yetiştirdikleri “Bağrıbütün” kavununu Eskişehirlilerin beğenisine sunuyor. Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç da kent halkını bu lezzeti tatmaya davet ederken, “Kadın üreticilerimizin emeğinin değer bulması çok önemli, onları desteklemeye devam edeceğiz” dedi.
Bunlar da ilginizi çekebilir