EĞİTİM

Belde Evleri 21 Yaşında

Kursiyer kadınlar Belde Evleri’nin birer terapi merkezi gibi olduğunu söylerken, Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç da “Türkiye’ye örnek olan Belde Evleri’nin 21’inci yaşını kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz” diye konuştu.
Tepebaşı bölgesinde yaşayan vatandaşların daha iyi hizmet alabilmesi, talep ve şikayetlerin yerine getirilebilmesi adına belirli noktalarda oluşturulan Belde Evleri’nde açılan kurslar, gerçekleştirilen sosyal yardımlar ve kültürel faaliyetler ile büyük beğeni topluyor.


Sayıları 24’e ulaşan Belde Evleri’nde; genç, yaşlı, kadın, erkek, çocuk binlerce vatandaş; eğitim, hobi, spor, müzik gibi kurslarından ücretsiz olarak yararlanabiliyor. Belde Evleri’nde bugüne kadar yetişkinler ve çocuklar için çok sayıda branşta kurs düzenlenirken bu kurslara on binlerce Eskişehirli katılım gösterdi. Her yaştan insanı bir araya getiren, paylaşma ve yardımlaşma mutluluğunun yaşandığı Belde Evleri’ne 21 yıldır en çok Eskişehirli kadınlar sahip çıkıyor.
Başkan Ataç: Merkeze değil, herkese hizmet
Belde Evleri’nin 21’inci yılını kutlayan Başkan Ataç da yaptığı değerlendirmede, “Belde Evlerimizin ilkini 2001 yılında Fevzi Çakmak'ta açmıştık. Bugün bu rakam 24’e ulaştı. Birçok kırsal mahallemizde de açtık, çok sevildi. Biz belediyeciliğe ‘Merkeze değil, herkese hizmet’ ilkesi ile bakıyoruz.  Bir aile sıcaklığının yaşandığı Belde Evleri, kadınlarımızın kendi evidir. Bu projeyi, gününü evde geçiren Eskişehirli kadınların evlerinden çıkarak sosyalleşmesi ve kendisini geliştirmesi gerektiği fikrinden hareketle hayata geçirdik. Belde Evleri, her mahalleden insanımızın talep ettiği bir hizmet haline geldi. Biz de zamanla sayılarını daha da artırmayı ve daha çok vatandaşımıza Belde Evi sıcaklığını ulaştırmayı hedefledik. Belde Evleri’nden çocuklar, yetişkinler herkes faydalanıyor ancak en çok kadınlarımız sahiplendi. Buraya gelen kadınlarımız hem sosyalleşiyor hem spor yaparak sağlıklı şekilde vakit geçiriyor hem de kurslara katılarak kendilerini geliştirme imkanı buluyor. Bu güzel proje birçok belediyeye de örnek oldu, farklı isimlerle başka şehirlerde benzerleri hayat buluyor. Örnek olması da vatandaşlarımızın memnuniyeti ile birlikte bizleri gururlandırıyor. Belde Evlerimiz ile birlikte, Tepebaşı halkının daha yaygın biçimde hizmet alması adına çalışmalarımız aralıksız devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
Kent merkezinin yanı sıra kırsal mahallelerde de hizmete sunulan Belde Evleri ile Tepebaşı Belediyesi’nin hizmetlerinden yararlanan Eskişehirliler de Başkan Ahmet Ataç’a teşekkürlerini iletiyor.
21 yıldır Belde Evi’ne gidiyor
Belde Evi sakinlerinden Hacer Süzer, “İlk olarak Ahmet Başkanımıza çok teşekkür ediyorum, bizlere bu imkanları sağladığı için. Ben ilk olarak 2001 yılında Fevzi Çakmak Belde Evi’ne gitmiş ve çok faydasını görmüştüm. Şimdi de kendi mahallemde Gazipaşa’da katılıyorum. İğne oyası, örgü gibi kurslara gidiyorum. Çocuklarım da kurslara gidiyor. 21’inci yılını kutladığımız için de teşekkürler” dedi
“İlk açıldığı zamanlardan beri kurslara katılıyorum”
Mürvet Özdemir de “Fevzi Çakmak Belde Evi’nde makine nakış kursuna katılıyorum. Ahmet Bey’e çok teşekkür ediyoruz, ayrıca Kur’an kursuna da katılıyorum. Geçen sene de iğne oyasına katılmıştım, çok memnunum. İlk açıldığı zamanlardan beri kurslara katılıyorum, katkısı iyi oluyor. Çevremiz oluyor, insanlarla tanışıyoruz. Bilgiler ediniyoruz, çok memnunuz” dedi.
“İnsanlar bir araya gelerek öğreniyorlar”
2 yıldır Gazipaşa Belde Evi’ne giden Ayşe Özer ise “Belde Evleri ile 2 yıl önce tanıştım. Çok faydalı olduğunu düşünüyorum. Birçok kurs var, insanlar bir araya gelerek öğreniyorlar. Çok güzel, 21’inci yılı kutlu olsun” şeklinde konuştu.
“Çok şey öğrendim”
Nazmiye Çalılar isimli kadın da “Ben 1 senedir Belde Evi’ne gidiyorum. Evime çok yakın, çalışanlardan da çok memnunuz. Birçok arkadaşım oldu ve çok şey öğrendim. Örgü, iğne oyası, Kur’an kursu gibi birçok eğitime katıldım. Hocalarımızdan da çok memnunuz, Ahmet Ataç sağ olsun, Allah razı olsun” sözlerini kullandı.
“Birer terapi merkezi”
Bir diğer Belde Evi kursiyeri Banu Değiş de “Çok etkili bir proje. Özellikle ev hanımlarının sosyalleşmesi ve kendilerini yetiştirebilmesi için çok önemli. Aynı zamanda birer terapi merkezi diyebiliriz. Birçok kurslar var, bunlara gidip eğitim alabiliyoruz. Halk oyunları, pilates, el sanatları… Bunlar bizlere çok şey katıyor” dedi.