YURT DIŞI TÖRENİNİ VETO ETTİ

Türkiye’nin dünyada Global Kampüs olma iddiasını sürdüren ve bu doğrultuda ülke sınırlarını aşıp 27 ülkede Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına ve soydaşlara eğitim hizmeti götüren Anadolu Üniversitesi, geçtiğimiz yıl  Avrupa’da 2023-2024 öğretim yılı mezuniyet töreni yapmayı planladı. Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinden mezun olan öğrencilere yapılacak törenle diplomaları verilecekti. YÖK Başkanı ile Rektör Fuat Erdal arasında esen soğuk rüzgarlar bu programın rafa kalmasına sebep oldu. Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal’ın izin talebine YÖK tarafından izin verilmedi. 

YÖK BAŞKANININ 'REKTÖR YARDIMCISI AL' TALEBİNİ GERİ ÇEVİRDİ

Anadolu Üniversitesi’nde Güzel İzler Bıraktı Anadolu Üniversitesi’nde Güzel İzler Bıraktı

YÖK Başkanının Fuat Erdal'dan daha önce  de Anadolu  Üniversitesi'nin rektör yardımcılığı ve dekan vekilliğini yapmış bir öğretim üyesinin, idari görevlerden alınmasını istediği öne sürülüyor. Fuat Erdal'ın bu talebi geri çevirmesi nedeniyle aralarının bozulduğu iddia ediliyor. 

ARALARINDA BÜYÜK SÜRTÜŞME YAŞANDI

YÖK Başkanının muhalefetine rağmen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaklaşık 1 ay önce Fuat Erdal'ın Rektörlük görev süresini uzattı. Erdal yeni eğitim yılı ile ilgili projelerini hayata geçirdiği sırada bu istifa olayı gündeme bomba gibi düştü.  YÖK Başkanı Erol Özvar bugün Fuat Erdal'ı YÖK'e davet ederek, ondan istifa etmesini istedi. Erdal da son aylarda büyük sürtüşme yaşadığı Özvar'ın isteğini  yerine getirerek, istifasını verdi. Bu istifa ettirme olayının arkasında  bazı cemaatlerin etkisinin de olduğu iddia ediliyor.

Muhabir: Ayhan Aydıner